Terrorism, tvegifte och förledande av ungdom

Sedliga och icke förledda ungdomar

I den snedvridna debatten om islamistisk extremism i Europa har en del debattörer påpekat hur få terrorbrott det egentligen handlar om. Närmare bestämt blott 0,34 procent av terrordåden på vår kontinent. Tänk om medierna vore lika hysteriskt intresserade av andra sällsynta brott?

Fortsätt läsa Terrorism, tvegifte och förledande av ungdom

Statlig mörkläggning av högerextrem verksamhet

Högerextrema Nationell Idag beviljades ifjol presstöd på mer än två miljoner kronor vilket orsakade debatt. Jag ansåg då och anser fortfarande att det var ett rätt beslut. Nu har tidningen åter igen beviljats anslag men Presstödsnämnden har av någon märklig orsak valt att hemligstämpla det ekonomiska underlaget. Samtidigt ifrågasätts hela bidragsformen från regeringshåll.

Fortsätt läsa Statlig mörkläggning av högerextrem verksamhet

Lundby-Wedins efterträdare borde lämna partiboken hemma

Samarbete behöver inte alltid vara dans på rosor

Wanja Lundby-Wedin flaggar nu för sin avgång vid kongressen nästa vår. Inget konstigt med det. Hon har i över ett decennium suttit som ordförande för LO och fyller nästa år 60. Men det innebär ytterligare huvudbry för det krisande oppositionsparti som enligt senaste undersökningen stöds av dryga fjärdedelen av väljarkåren.

Fortsätt läsa Lundby-Wedins efterträdare borde lämna partiboken hemma

Bara vara kropp

Jag är mager. Som barn och tonåring  avskydde jag att visa mig utan kläder på exempelvis den obligatoriska simundervisningen i skolan. Som ung vuxen insåg jag plötsligt att den finlemmade kroppen smälte alldeles förträffligt in i de miljöer jag rörde mig i. Gärna tillsammans med en svart kavaj och svårmodig uppsyn. Idag är jag en medelålders man och trots att jag kan vara fåfäng emellanåt så tänker jag mycket sällan på min kropps utseende.

Fortsätt läsa Bara vara kropp

När vardagsbekymren gick som på räls

Dan före dopparedan. Från högtalarna och skyltarna på Malmö Central hade det i timmar meddelats att alla avgångar var inställda. Vi hade redan gett upp och skulle ta bussen hem när ett rykte om att trafikolagens information var felaktig spreds i bankomatkön. Jorå. Efter tre olika tåg och lika många timmars försening lyckades vi faktiskt ta oss till svärföräldrarna i Småland. Efter julhelgens kaos säger nu infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd att servicen skulle bli sämre om vi vred klockan tillbaka. De flesta av oss som är gamla nog att minnas när staten inte bara hade monopol på järnvägen tror nog henne inte…

Fortsätt läsa När vardagsbekymren gick som på räls

Svt vänder blad

Jan Scherman vänder inte blad

Under det gångna året stormade det flera gånger kring familjen Bernadotte som då hade suttit i två hundra år på den svenska tronen. Svt valde dock i måndags att börja det nya året med att fortsätta på den bana de slog in på redan i våras: Med kungafjäsk på veckotidningsnivå.

Fortsätt läsa Svt vänder blad