Arkiv

Gamla rörelser med nya tidningar

The image “http://www.interpress.se/stor/373/37300801.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.  

Folkbildningen och kooperationen. De gamla rörelserna har i höst förnyat landets tidskriftsflora. Tidningen Fönstret har blivit ett tjockt magasin och tidningen Vi knoppat av sig.

Läs mer… 

. . . → Fortsätt läsa: Gamla rörelser med nya tidningar

Biblar, sprit och porr

The image “http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b9/1950's_television.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

Förra året blev det ett ramaskri när hotellkedjan Scandic plockade bort biblarna från hotellrummen. Göran Skytte manade till bojkott och genom Frälsningsarméns webbforum och en kristen blogg skrev flera hundra personer på ett protestbrev. Nu är det visst . . . → Fortsätt läsa: Biblar, sprit och porr

Manlighetens elände

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f5/Anatomy_of_a_Male_Nude.jpg

UR ARKIVET. Igår var det FN-dagen för avskaffandet av mäns våld mot kvinnor. Veckans arkivartikel handlar om den homosociala fostran till ensamhet som vi kallar manlighet.

Läs mer…  

Utspel får galleriet

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/fb/Mittsommer-skansen.jpg

Den som inte dansar är inte svensk?

Från höger till vänster finns i den svenska partipolitiken en stark övertro på staten. Moderaterna har nu lagt fram ett förslag på ett så kallat "invandrarkontrakt". Med hot om indragna bidrag ska invandrare tvingas tillgodogöra sig svenska lagar och . . . → Fortsätt läsa: Utspel får galleriet

Barnens bästa?

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/53/Cassatt_Mary_Nurse_Reading_to_a_Little_Girl_1895.jpg

Aftonbladets kvinnosajt Wendela har dragit igång en debatt om barnuppfostran. Detta efter att Rädda barnens ordförande och en av deras handläggare skrivit en debattartikel i Göteborgs-Posten om de förnedrande Nanny-programmen och att ”ett auktoritärt och odemokratiskt synsätt på barn fått fäste i den svenska politiken och journalistiken”.

. . . → Fortsätt läsa: Barnens bästa?

Rösta på Bergmark – vinn en bok!

Provosoriskt omslag till min nya bok.  

Kapitel 1 heter en ny sajt där författare kan publicera sig och få chansen att vinna en utgivning. Jag har själv lagt upp en samling av mina texter som en antologi under namnet Rapporter från den här sidan planeten.

. . . → Fortsätt läsa: Rösta på Bergmark – vinn en bok!

Moraltanterna Schyman och Witt-Brattström

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/70/Gudrun_Schyman.jpghttp://www.tomelius.se/Blogg/EbbaWitt.jpg

Socialstyrelsen har i dagarna låtit meddela att transvestism, fetischism och sadomasochism inte längre ska betraktas som sjukliga beteenden.

. . . → Fortsätt läsa: Moraltanterna Schyman och Witt-Brattström

Jorden

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/70/Rotating_earth_(small).gif

Att minnas de döda

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e1/Lunarcorona.jpg

UR ARKIVET. Häromkvällen utlovade jag i ett svagt ögonblick kvalitetstid med mellanbarnet. Hon brukar komma över till min och hustruns säng någon gång under vargtimmarna men den här natten väckte hon mig och så skulle vi sätta oss vid hennes fönster, titta på natthimlen och tänka på farmor som . . . → Fortsätt läsa: Att minnas de döda

Gubbgnälliga Gudmundson

Per Gudmundson blev tidigt en av borgerlighetens mest lästa bloggare. Jag skulle tippa på att det hade betydelse när han för något år sedan anställdes som skribent på Svenska Dagbladets politiska redaktion.

. . . → Fortsätt läsa: Gubbgnälliga Gudmundson