Arkiv

Bästa norska nazi-zombie-splatter-filmen

 Filmaffischen till Död snö

På senaste tiden har det snackats så mycket om ”näthatet” att det är på sin plats att uppmärksamma motsatsen – bloggvärldens lovebombing.

. . . → Fortsätt läsa: Bästa norska nazi-zombie-splatter-filmen

Klass är det nya lilasvarta

 En arbetare i Barquisimeto, Venezuela

I början på 90-talet gick teorin om förtryckssamverkan som en löpeld genom den radikala vänstern och klasskampens hegemoni ifrågasattes.

. . . → Fortsätt läsa: Klass är det nya lilasvarta

Idrottens häxkrafter

 40 000 löpare deltog i Berlin Marathon förra helgen

I helgen sprang jag mitt första maraton, i Berlin. Trots att jag i större delen av mitt liv kontinuerligt utövat idrott i någon form har jag kluvna känslor inför sport.

. . . → Fortsätt läsa: Idrottens häxkrafter

En avsugning i verkligheten

 Paul Anka, ett föredöme i verkligheten?

Vi kristdemokrater är verklighetens folk. Allt för länge har vi stillatigande hört hur Sveriges radikala elit från sina höga hästar klankat ned på Svensson. Vi är trötta på deras estetiska och ideologiska diktat, på svårartade perfomancevrål och högtflygande idéer om förtryckande strukturer. Vi . . . → Fortsätt läsa: En avsugning i verkligheten

Allt går igen. Somligt hela vägen runt

 Fryshuset i Stockholm 

Göteborgspolisen har tidigare i år brutit med Lugna gatan. Nu gör Malmö stad förmodligen samma sak.

. . . → Fortsätt läsa: Allt går igen. Somligt hela vägen runt

Oset av domedag

 Kyrkorna gapar tommar (Luleå domkyrka)

UR ARKIVET. Tidningen Dagen har fått en välförtjänt nominering som Årets digitala dagstidning och på söndag är det kyrkoval. Veckans arkivartikel är en reflektion kring den kristna tidningens artikelserie om flykten från kyrkan.

Läs mer…

Kulturarvsskatt för sekulär demokrati

 Av statligt intresse? (Gustaf Vasa kyrka, Sthlm)

På söndag ska medlemmarna i Sveriges största organisation välja kandidater till sina beslutande organ. Till skillnad från vilken förening som helst så meriterar sig kandidaterna inte i första hand genom sitt engagemang i organisationen.

. . . → Fortsätt läsa: Kulturarvsskatt för sekulär demokrati

Den sjungande polisen

 Ett tyskt landskap med bro, målad av Carl-Fredrik Hill 1877

UR ARKIVET. Konstfacksstudenten Anna Odell dömdes i förra veckan till dagsböter. Veckans arkivartikel berör en del av frågorna i debatten kring hennes verk.

Läs mer…

Förvirrad alkoholpolitik

 Kung Brännvin 

LO Smith var riksdagsman och industrialist i slutet av 1800-talet. Han var känd för sitt patos, betalade löner en bra bit över genomsnittet och organiserade soppkök för behövande. Trots detta finns det ett besvärande inslag i hans eftermäle.

. . . → Fortsätt läsa: Förvirrad alkoholpolitik

Bloggen efter döden

Som förmodligen den sista murveln i den kända världen startade jag för ett och ett halvt år sedan en egen sajt. Artiklar jag skriver till olika tidningar brukar efter en tid försvinna från webben och det är väl ingen överdrift att säga att min klippbok, i papper och . . . → Fortsätt läsa: Bloggen efter döden