Arkiv

Tji fick ombudsmannen

Syndikalisternas blockad i Nybro skulle idag utvidgats och drabbat Mc Donaldsresturanger på femton orter runt i landet. Men nu är konflikten avblåst efter att Mc Donalds tillmötesgått fackets krav. 

. . . → Fortsätt läsa: Tji fick ombudsmannen

Det facklig-politiska gisslet

Blockaden vid den indiska restaurangen i Gamla stan avblåstes igår. Trots borgerliga opinionsbildares snack om ”maffiametoder” och deras flitiga stödätande på Lilla Karachi segrade facket, rättvisan och framförallt – den utnyttjade papperslöse arbetaren.

. . . → Fortsätt läsa: Det facklig-politiska gisslet

Coacher och entrepenörer är 00-talets flummare

"Det är inte hur man har det, utan hur man tar det." "Lev i lösningarna, inte i problemen." "Meningen med livet är att hitta en mening med livet."

Råd från en sajt om coaching. För nu är det högsta trend – att ha en egen coach.

. . . → Fortsätt läsa: Coacher och entrepenörer är 00-talets flummare

Fuck you right back!

När jag går in på Stureplan.se möts jag av en liten bloggande judinna som sitter med sina handflator ihop och ber mig om ursäkt. Min ursäkt får hon inte, jag dömer henne till döden. Jag kan inte förstå hur man kan sätta en bloggare som Katrin Schulman på piedestal.

. . . → Fortsätt läsa: Fuck you right back!

Påskens moderna budskap

The image “http://www.bilderberg.org/asif.gif” cannot be displayed, because it contains errors.Kamrat Jesus 

Nu närmade sig det osyrade brödets högtid, som kallas påsk. Översteprästerna och de skriftlärda sökte efter bästa sättet att röja honom ur vägen – de var rädda för folket (Lukas 22:1-2).

”När jag blir gammal ska jag bli . . . → Fortsätt läsa: Påskens moderna budskap

När verkligheten överträffar dikten

UR ARKIVET. För ganska precis ett år sedan skrev jag om samtidens "kvasifascistiska tendenser". Utgångspunkten var en krönika av Linda Skugge. Nu har Skugge tagit bladet från munnen i sin krönika Sluta dalta och ta konsekvenserna och gått från kvasi till äkta vara. För, som hon skriver, "om jag skulle starta ett parti skulle det . . . → Fortsätt läsa: När verkligheten överträffar dikten

Solidaritet är självförsvar

Politiker och opinionsbildare från höger har tidigare uppmanat till stödätning hos en indisk restaurang som satts i facklig blockad av Syndikalisterna. När nu tidningen Arbetaren avslöjar att krögaren inte har rent mjöl i naanbrödet så backar flera av dem.

. . . → Fortsätt läsa: Solidaritet är självförsvar

Sveriges fantastiska mångkulturella centrum

I tisdagens Skånskan kunde vi läsa om malmöpolisens förestående generalangrepp mot kriminaliteten i vår stadsdel Södra Innerstaden i Malmö. I onsdags morse, vid dagislämningen, stod så fem polisbilar vid tobakshandlaren där jag brukar handla mina stockar billigt snus. Parkerade i en till synes all hast kring källsorteringsstationen, huller om buller med blåljusen påslagna  liksom i . . . → Fortsätt läsa: Sveriges fantastiska mångkulturella centrum

Kamp för facket!

UR ARKIVET. Över 180 tusen lämnade facket ifjol rapporterar medierna idag.  A-kassehöjningarna är huvudorsaken. Veckans krönika ur arkivet är en påminnelse om de protester som alliansregeringens attacker väckte för dryga året sedan.

Läs mer… 

Vem bestämmer över gator och torg?

I förra veckan dansade ett par hundra isbjörnar, clowner och andra ut på Amiralsgatan i Malmö. Snabbt ställdes det också ut bord och stolar mitt i gatan och kaffe började snart serveras. En halvtimmes paus under rusningstrafiken, i protest mot massbilismen.

. . . → Fortsätt läsa: Vem bestämmer över gator och torg?