Påskens moderna budskap

The image “http://www.bilderberg.org/asif.gif” cannot be displayed, because it contains errors.
Kamrat Jesus 

Nu närmade sig det osyrade brödets högtid, som kallas påsk. Översteprästerna och de skriftlärda sökte efter bästa sättet att röja honom ur vägen – de var rädda för folket (Lukas 22:1-2).

”När jag blir gammal ska jag bli kristen”. Jag brukar säga så. Mest för att reta mina inbitna ateister till vänner, men också med ett visst allvar.

Fortsätt läsa Påskens moderna budskap

När verkligheten överträffar dikten

UR ARKIVET. För ganska precis ett år sedan skrev jag om samtidens "kvasifascistiska tendenser". Utgångspunkten var en krönika av Linda Skugge. Nu har Skugge tagit bladet från munnen i sin krönika Sluta dalta och ta konsekvenserna och gått från kvasi till äkta vara. För, som hon skriver, "om jag skulle starta ett parti skulle det heta Fascistpartiet – vi som jobbar hårt och älskar fullkorn".

Läs mer…

Fortsätt läsa När verkligheten överträffar dikten

Sveriges fantastiska mångkulturella centrum

I tisdagens Skånskan kunde vi läsa om malmöpolisens förestående generalangrepp mot kriminaliteten i vår stadsdel Södra Innerstaden i Malmö. I onsdags morse, vid dagislämningen, stod så fem polisbilar vid tobakshandlaren där jag brukar handla mina stockar billigt snus. Parkerade i en till synes all hast kring källsorteringsstationen, huller om buller med blåljusen påslagna  liksom i en amerikansk polisfilm.

Läs mer… 

Fortsätt läsa Sveriges fantastiska mångkulturella centrum