Klappjakter och klappturkar

En moderat tjänsteman kallade häromveckan en politisk motståndare för ”klappturk” på Twitter. Några dagar senare twittrar en sverigedemokratisk politiker att han önskar klappjakt på journalister och vänstersympatisörer. TT valde att gå ut med namn på tjänstemannen men inte på den förtroendevalde.

Fortsätt läsa Klappjakter och klappturkar

Vi är alla Pussy Riot (not)

Facebook, Twitter och nyhetssajterna – hela nätet svämmar över av färgglada rånarluvor. Alla, så väl Madonna som McCartney, kommunister som folkpartister, vill vara med i den festliga protestparaden. ”We´re all Pussy Riot”. Att stödja aktionsgruppen är 2012 ungefär lika kontroversiellt som det 1988 var att ta avstånd från jaktformen klubba säl. Skillnaden mot då är väl att vår monark denna gång inte stämt in i kören. Feminism är inte hans grej tror jag.

Fortsätt läsa Vi är alla Pussy Riot (not)

Kampanjjournalistik för goa gubbar

Vägtullar blir en vanlig syn i Göteborg om trängselskatt införs

Kvällstidningarna är kanske de nyhetsmedier som hårdast känt av konkurrensen av gratistidningarnas och det digitala medielandskapets framväxt. Även om de ju under decennier haft spetsigare ord- och ämnesval än morgontidningarna så tycker jag tonläget de senaste åren ibland känts närmast desperat.

Fortsätt läsa Kampanjjournalistik för goa gubbar

Jag ångrar ingenting

Tre nummer av vår spretiga tidskrift

Vi målade färgsprakande blommor på studentkvarterens betong. Vi dansande framför de kristna fundamentalisternas musiksatta torgmöten – män med män och kvinnor med kvinnor förstås. En dag växlade vi in våra studiemedel i småmynt, slängde ut dem vid lunchtid i ekonomistudenternas cafeteria och proklamerade högljutt hippieprofeten Allen Ginsbergs hatiska poesi mot kommersialismen. Men framförallt gillade vi att tutta eld på saker. Svenska flaggan, lagboken, våra studentmössor… För som vi sa: ”Lusten att förstöra är också en skapande lust”.

Fortsätt läsa Jag ångrar ingenting