Arkiv

Demokratins fundamentalister

"Acceptera och bli accepterad! är en rimligare princip för nykomlingar än ohållbara löften om att bli försörjd av dem som redan bor här".

. . . → Fortsätt läsa: Demokratins fundamentalister

Hösttankar

UR ARKIVET. Hösten är nu definitivt här. Veckans arkivartikel går i vemodets tecken. En sorgesång över alltings förgänglighet och fåfängan att försöka lämna några avtryck under våra korta liv.

Läs mer: 

Fåfängans förgänglighet 

Behovet av vit månad

I helgen inledde jag och hustrun vår vita månad. Som traditionen påbjuder sista veckan i augusti efter en lång sommar med många bag-in-boxkvällar. Lika traditionsenligt har våra vänner ställt sig undrande. Varför späka sig med fyra helger utan alkohol?

. . . → Fortsätt läsa: Behovet av vit månad

Fredlig samhällsförändring inte alltid fridfull

UR ARKIVET. De kristna aktivisterna Annika Spalde och Pelle Strindlund är aktuella med en ny bok. Tillsammans med Klaus Engell-Nielsen har de nu utkommit med Ickevåld! Handbok i fredlig samhällsförändring på Karneval förlag. Veckans arkivartikel är en text om Spaldes och Strindlunds förra bok I vänliga rebellers sällskap och de tunga krav på individen som . . . → Fortsätt läsa: Fredlig samhällsförändring inte alltid fridfull

Jantelagskramarna i bloggosfären

I september öppnar barnsjukhuset Martina i Stockholm. Det har föranlett en avundsam debattartikel i DN i tisdags där bland annat den kända barnläkaren Lars H Gustafsson kverulerar och viftar med FN-konventioner. Som om mänskliga rättigheter någonsin fått marknadens hjul att snurra!

. . . → Fortsätt läsa: Jantelagskramarna i bloggosfären

Tala är silver men trotsa är guld

Guldet gick till silvret och sade: "Gläd dig broder, ty vi är de främsta bland metallerna. Om vi förenar oss kommer vi att bli ännu förnämare".

. . . → Fortsätt läsa: Tala är silver men trotsa är guld