Arkiv

Kärnfamiljens nygamla stödtrupper

Foto: Min egen lilla kärnfamilj. 

Kärnfamiljen är höstens bubblare bland livsstilstrenderna. Men de nyfrälsta, inte sällan vänstersinnade, familjevännerna lånar allt som oftast sina argument från avgrundskonservatismen.

. . . → Fortsätt läsa: Kärnfamiljens nygamla stödtrupper

Feministiska motvindar och kappvändare

Bild:Paulo Roberto 2008.JPGDen militanta anti-feministen Paolo Roberto 

För ett par år sedan var alla feminister. Idag har många trendkänsliga vänt kappan efter vinden.

. . . → Fortsätt läsa: Feministiska motvindar och kappvändare

Partipolitikens digitala comeback

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b2/Barack_Obama_and_supporters,_February_4,_2008.jpg

Alliansens dåliga opinionssiffror har fått partistrategerna att avundsjukt blicka österut, mot de amerikanska presidentvalskampanjerna där hundratusentals människor engagerats ideellt.

. . . → Fortsätt läsa: Partipolitikens digitala comeback

Ockupera mera

http://www.yelah.net/images/big/6389

Smultronstället i Lund. Foto: Karin Zackari

I förra veckan surfade jag in på glimz.net. En "film-on-demand"-tjänst på nätet. För det facila priset av nio svenska kronor laddade jag hem dokumentären March ör die.

. . . → Fortsätt läsa: Ockupera mera

Gränslösa bloggar

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/42/Meeting1.jpgFRA-lagen skapade kraftiga reaktioner bland landets bloggare. Den så kallade "bloggbävningen" har inte bara skakat politikerna. I svallvågorna har folk med vitt skilda ideologiska utgångspunkter börjat ifrågasätta vårt nuvarande politiska system.

Läs mer… 

Gränslösa bloggar

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/42/Meeting1.jpg

FRA-lagen skapade kraftiga reaktioner bland landets bloggare. Den så kallade "bloggbävningen" har inte bara skakat politikerna. I svallvågorna har folk med vitt skilda ideologiska utgångspunkter börjat ifrågasätta vårt nuvarande politiska system. En trevande debatt men med till synes ärliga uppsåt där folk från vänster publicerar sig på högersinnade forum . . . → Fortsätt läsa: Gränslösa bloggar

Eviga tjatet om lattemorsor

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4a/Cup_of_Coffee_with_foam.jpg

Barn, barn, barn. Bland bloggportalerna som listar de mest lästa blogginläggen länkas ständigt texter om barns väl och ve. Det finns dessutom en uppsjö bloggar som inte handlar om annat.

. . . → Fortsätt läsa: Eviga tjatet om lattemorsor

Barnslig rättvisa

s

UR ARKIVET. Det finns en människotyp som skrämmer mig och som finns överallt i samhället. På arbetsplatserna, i hemmet, i fängelserna såväl som i de fina salongerna. De kan vara vårdbiträden eller industriarbetare likaväl som företagsledare eller statsråd.

Läs mer…

Piraten Bellman

Regeringen intensifierar sin jakt på unga fildelare. I dagarna skickas broschyren Att kunna leva på sitt skapande ut till landets gymnasieskolor. I den hotar man ungdomar som laddar ned eller delar med sig av film och musik med böter eller till och med fängelsestraff.

. . . → Fortsätt läsa: Piraten Bellman

Piraten Bellman

Regeringen intensifierar sin jakt på unga fildelare. I dagarna skickas broschyren ”Att kunna leva på sitt skapande” ut till landets gymnasieskolor. I den hotar man ungdomar som laddar ned eller delar med sig av film och musik med böter eller till och med fängelsestraff.

Läs . . . → Fortsätt läsa: Piraten Bellman