Arkiv

Årets kulturupplevelser

Medierna och bloggosfären översvämmas nu av olika listor med minst tio-i-topp av 2010 års album, filmer, böcker etc. Även om jag väl räknas till kategorin ”kulturarbetare” klarar jag inte ens av . . . → Fortsätt läsa: Årets kulturupplevelser

Yttrandefrihetens vardag

Turerna kring Wikileaks kommer förstås skrivas in i historieböckerna även om de säkerligen fortsätter långt efter att 2010 ringt ut. Men det finns mer vardagliga yttrandefrihetsfrågor som inte lika ofta diskuteras i de stora medierna. Engagemanget för Wikileaks har sin motsvarighet i vad som i . . . → Fortsätt läsa: Yttrandefrihetens vardag

En vit jul

Jul och vinterovädret som svept in över Sverige och Europa är på allas läppar. Men oredan i trafiken är inget mot det kaos terrornätverket al-Qaida utlovat under helgerna.

Taggar: al-Qaida, antisemitism, Bukarestm Elena, Center, Gaza, Helsingborg, Israel, jul, kaos, Luton, Malmö, oväder, Rumänien, Ship, . . . → Fortsätt läsa: En vit jul

Början på slutet för biblioteket?

Det har ännu inte blivit några större rubriker men ett politiskt beslut häromdagen kanske är början på slutet för svenskt biblioteksväsende som vi känner det. Nacka kommer nu som första kommun . . . → Fortsätt läsa: Början på slutet för biblioteket?

Medieelitens intressen hotas av Wikileaks

Göran Rosenberg

Visst finns en och annan invändning kring Wikileaks enskilda avslöjanden. Men bortsett från diktaturlakejer och amerikansk träskhöger verkar de flesta opinionsbildare ändå överrens. Attackerna mot organisationen är, som Publicistklubbens ordförande Ulrika Knutsson uttryckte det, ”oförenligt med demokratins syn på yttrandefrihet”.

Taggar: . . . → Fortsätt läsa: Medieelitens intressen hotas av Wikileaks

Holistiska brister om a-kasseförsämringarna

Det svenska a-kassesystemet är bland de sämsta i västvärlden visar en ny studie från Uppsala universitet. Det är bara sju länder som har en mindre inkomstrelaterad arbetslöshetsförsäkring.

Taggar: a-kassa, arbetsmarknad, coaching, healing, holistisk, hypnos, Littorin, Sven-Otto, TCO

. . . → Fortsätt läsa: Holistiska brister om a-kasseförsämringarna

Makthavarna är sig lika

Wikileaks avslöjanden forsätter att skapa rubriker. Senast om hur USA ville sluta ett formellt avtal om hur ”kriget mot terrorismen” skulle föras på svensk mark men att tjänstemän från svenska UD och justitiedepartementet ville fortsätta hemlighålla samarbetet på grund av dess politiska känslighet.

Taggar: demokrati, justitiedepartement, makthavare, . . . → Fortsätt läsa: Makthavarna är sig lika