Arkiv

Folkets behov av uppbygglig konst

 Kristdemokraternas Göran Hägglund 

Göran Hägglund har under sommaren varit på krigsstigen mot Sveriges, som han anser, vänstervridna och verklighetsfrånvända kulturarbetare. Hans kritik har varit minst sagt svepande och inte blir den tydligare när han efter mothugg idag plötsligt själv vill dämpa den politiska tonen i debatten.

. . . → Fortsätt läsa: Folkets behov av uppbygglig konst

Med böjd rygg genom livet

 Brädad av både Lenin och Gud 

”Det går inte att kasta ut ord från en sång”, lyder ett ryskt ordspråk enligt bloggen diVERse. Nå, det verkar inte vara helt med verkligheten överensstämmande.

. . . → Fortsätt läsa: Med böjd rygg genom livet

Svalt intresse för vår största kulturinstitution

 Suntaks kyrka i Tidaholms kommun, Skara stift

Svenska kyrkan är landets största kulturinstitution. I historiska byggnader, konst och tanketraditioner förvaltar kyrkan ett tusenårigt arv samtidigt som hon är en stor aktör i samtiden med konserter, konstprojekt, opinionsbildning med mera.

. . . → Fortsätt läsa: Svalt intresse för vår största kulturinstitution

När tredje statsmakten slickar uppåt

 Programledarna för TV 3:s Tutti frutti för 15 år sen

Det nalkas dubbla prinsessbröllop och svensk media visar upp sina fjäskigaste sidor. Formellt är kungahuset inte mycket mer än en nationell symbol. I praktiken en offentlig makthavare i antidemokratiskt partnerskap med nöjesindustrin, vars underliggande budskap sätter . . . → Fortsätt läsa: När tredje statsmakten slickar uppåt

Den representativa yttrandefriheten

Yttrandefrihet är en förutsättning för demokrati. Nu har vi i Sverige, och alla andra så kallade demokratiska stater, dock representativ demokrati. Ett system med ibland rätt bisarra konsekvenser för yttrandefriheten. 

. . . → Fortsätt läsa: Den representativa yttrandefriheten

Radions Red Light District

 2009 års sommarvärdar i P1

Hösttecken. Sommar i P1 avslutades i söndags. Under mitt vuxna liv har jag varit en hyfsat trogen lyssnare. En säsong av detta radioprogram är förstås bara ett subjektivt urval röster, av oändligt många möjliga, i samtiden. Men just därför tror jag formatet har . . . → Fortsätt läsa: Radions Red Light District

Det digitala utanförskapet

 Digital mobbning kan leda till dubbelt utanförskap

Som förälder är man ju ständigt orolig för en massa saker. Förutom trafikolyckor och dödliga sjukdomar finns en radda vardagligare hemskheter som att ens ungar blir mobbade eller utfrusna. När vår äldsta i vintras plötsligt slutade umgås med . . . → Fortsätt läsa: Det digitala utanförskapet

Festivaltankar

 UR ARKIVET. Imorgon börjar 25-årsjubilerande Malmöfestivalen. Veckans arkivartikel handlar om varje stadsfestivals livsnerv men också om dess dödliga fiende – de ideella krafterna och den kvävande kommersialismen.

Läs mer…  

Festivaltankar

 UR ARKIVET. Imorgon börjar 25-årsjubilerande Malmöfestivalen. Veckans arkivartikel handlar om varje stadsfestivals livsnerv men också om dess dödliga fiende – de ideella krafterna och den kvävande kommersialismen.

Läs mer… 

Ãr du marginaliserad lilla vän?

 Marcus Birro politiskt inkorrekt?

Marginaliserad och politiskt inkorrekt är det nya svarta.

. . . → Fortsätt läsa: Ãr du marginaliserad lilla vän?