Inte alltid lätt att kalla en spade för en spade

Så kallade medborgargarden har under senaste tiden dykt upp i Sverige och påstår sig patrullera våra gränser till havs, bevaka offentliga badinrättningar, upprätthålla ordningen på gatorna och så vidare. Det verkar visserligen vara betydligt mer snack än verkstad men det är intressant att se hur olika medierna beskriver dessa grupper. Ett och samma gäng kan kallas såväl ”nationalister” som ”nazister” i rubrikerna.

Fortsätt läsa Inte alltid lätt att kalla en spade för en spade

Antisemitismen är illa nog utan mediernas vinklingar

I veckan har flera svenska och internationella medier rapporterat om att den danska skådespelaren Kim Bodnia hoppar av tv-serien Bron bland annat på grund av antisemitismen i Malmö. Men skådespelaren, som i serien gestaltar den danska polisen Martin Rohde, uppger själv en helt annan orsak än den mediernas vinkel hävdar.

Fortsätt läsa Antisemitismen är illa nog utan mediernas vinklingar

Mediekonsumenterna som ropar på varg

Vi lever som bekant i en tid när många som tror sig vara yttrandefrihetens främsta förkämpar egentligen bara försvarar sin självsvåldiga rätt att kränka andra. Samtidigt finns en motsatt reaktion där allt som gör folk lite obekväma ska anmälas. I dagarna har två medier fällts på tveksamma grunder och den nu framlagda statliga utredningen om integritet och straffskydd kan innebära ytterligare inskränkningar i yttrandefriheten.
Fortsätt läsa Mediekonsumenterna som ropar på varg

Aftonbladet har fel om BÅDE Hillary och Bernie

ABAftonbladets ledarsida den 2/2-2016

GÄSTSKRIBENT. Reza Javid, socialdemokrat i Örebro, är starkt kritisk till politiska chefredaktören Karin Petterssons ledarkrönika ”Vänsterns skägg har fel om Hillary”  i Aftonbladet. Han menar att den innehåller felaktiga påståenden om Hillary Clinton och Bernie Sanders samt bygger på ett resonemang som skulle omöjliggjort den svenska socialdemokratins och välfärdssamhällets framväxt.

Fortsätt läsa Aftonbladet har fel om BÅDE Hillary och Bernie