Arkiv

Snällhet biter inte på sverigedemokrater

”Att vara svensk är att bejaka världens rikedom” skrev Aftonbladets krönikör Anders Westgårdh i tisdags i en uppräkning över allt fint som ett blågult medborgarskap innebär. Udden var riktad mot Sverigedemokraterna och tusentals andra goda medborgare har på olika nätforum i veckan beskrivit hur de nu skäms över sin nationalitet.

Taggar: Aftonbladet, klassamhälle, löpsedlar, . . . → Fortsätt läsa: Snällhet biter inte på sverigedemokrater

När pressen blåser åt höger

http://www.resume.se/_internal/cimg!0/28eerrlsyk44u46vrif84rzepzerdve/%C2%94P%C3%A5%20gr%C3%A4nsen%20till%20ohederligt%C2%94.jpeg

På måndag kommer landets samtliga nyhetsmedier att rapportera och analysera varenda decimal i röstresultatet. Men är det inte nu, när hela valcirkusen blåser över, också dags för att rikta strålkastarljuset inåt – mot mediernas valrörelse?

Taggar: Aftonbladet, Expressen, press, valet

. . . → Fortsätt läsa: När pressen blåser åt höger

Är vi alla sossar nu?

Det är märkligt vad snabbt vissa politiska betydelseförskjutningar kan genomföras. Ta det här med ”arbetarpartiet”. I ett sekel läste vi in ”socialdemokraterna” i det ordet. Ett tag prenumererade s till och med på ordet ”Rörelsen”, precis som om Sverige vore en enpartistat. Men allt det där är historia . . . → Fortsätt läsa: Är vi alla sossar nu?

Demokratiunderskott göder valspektakel

Schyman och Fi eldar pengar i Almedalen (foto: Johan Lange)

”Revolutionen kommer inte att sändas på tv” lyder ett mediekritiskt talesätt. Om man vill förändra samhället, inte nödvändigtvis genomföra en revolution men i alla fall kommunicera några politiska idéer, men inte har resurser – vilka mediestrategier funkar . . . → Fortsätt läsa: Demokratiunderskott göder valspektakel