Arkiv

Stugsittarna värre än soffliggarna

Dagens rasister. Skumt folk. Enligt senaste valet ska det vimla av dem i Skåne men vart i hela Himmlers namn håller de egentligen hus någonstans?

. . . → Fortsätt läsa: Stugsittarna värre än soffliggarna

Politikens Jehovas vittnen och Alliansens kundrelationer

Sverigedemokraterna är nu Helsingborgs tredje största parti. Men även om vi med rätta kallar dem högerextrema beror deras valframgångar i första hand på arbetarrörelsens kapitulation för en borgerlig version av välfärdsbygge som en fråga om goda kundrelationer.

. . . → Fortsätt läsa: Politikens Jehovas vittnen och Alliansens kundrelationer

Festivalmödor

I helgen börjar Malmöfestivalen. Den tjugoandra sedan starten och den femte för mig som festivalknalle i arbetarrörelsens tjänst. Hur många bokbord det blivit sammanlagt på olika evenemang under årens lopp vet jag inte.

. . . → Fortsätt läsa: Festivalmödor

Säkerhetspolitiken osynliggör våldet mot kvinnor

Alltsedan den elfte september 2001 har säkerhet legat högst upp på den politiska dagordningen. Nationellt har säkerhetsfrågorna varit så heta att de till och med lett till maktskifte, som när den spanska höggerregeringen föll efter invasionen av Irak och terrordåden på Madrids pendeltåg. För världssamfundet har säkerhetspolitiken de senaste åren varit i ännu högre grad . . . → Fortsätt läsa: Säkerhetspolitiken osynliggör våldet mot kvinnor