Arkiv

Tio år i storstadsvurmens öga

 Turning Torso i Malmö. Storstadens tingeltangel 

Låt oss vara ärliga. Över sundet från Köpenhamn så ser man nog blott en förort. Ur ett Stockholmsperspektiv noterar man kanske mest en genomfart som leder ut i Europa.

. . . → Fortsätt läsa: Tio år i storstadsvurmens öga

Nu är det mycket brollop och brollopsbestyr

Brudobrollop.se, brollopstorget.se, brollopsguiden.se, alltombrollop.se, brollopssidan.se… Ja, det är mycket brollop just nu.

. . . → Fortsätt läsa: Nu är det mycket brollop och brollopsbestyr

Flytta hit istället Vickan!

 Det vita "slottet" på Möllevångstorget 

UR ARKIVET. Kronprinsessan Viktoria och hennes blivande make Daniel planerar att flytta till Haga slott nästa sommar. Veckans arkivartikel har bättre förslag, både för residens och andra åtgärder värdiga ett modernt kungahus på 00-talet.

Läs mer…

Gud, djur och andra knasigheter

 "Där Dav mal". Bra bloggnamn. Om man heter David

Idag finns det flera hundra tusen bloggar. På svenska. Det kan förstås vara svårt sticka ut i detta oändliga hav. En strategi, som många använder, är att döpa sin blogg till något uppseendeväckande. 

. . . → Fortsätt läsa: Gud, djur och andra knasigheter

Nätets politiska frifräsare

  Bloggen innan kd-loggan togs bort

Inför EU-valet har Kristdemokraternas internetnärvaro synts allra tydligast i den ”kristdemokratiska gräsrotsbloggen” Sanningen måste fram. På en och en halv månad fick den en kvarts miljon läsare och i stort sett varenda media i landet har rapporterat och kommenterat bloggen.

. . . → Fortsätt läsa: Nätets politiska frifräsare

Tal till Svenska Folket 6 juni

 Erik XIV:s riksäpple med globkarta 

Imorgon söndag är vi svenskar lediga men även om denna söndag så vore en gråtrist måndag hade vi varit lediga eftersom det numera är en röd dag i almanackan. Många historielösa medborgare känner dessvärre inte till ett endaste dugg om det friska mod av . . . → Fortsätt läsa: Tal till Svenska Folket 6 juni

Bergmarks lilla valmanifest

 Stora ord i Bergmarks lilla valmanifest

UR ARKIVET. På söndag är det EU-val. I de parlamentariska val jag hittills deltagit har jag lagt min röst på s, v, mp, sp, blankt och därtill har jag på denna sajt yppat sympatier för både fi och pp. Förvirrad? Veckans arkivartikel . . . → Fortsätt läsa: Bergmarks lilla valmanifest

Ängslighet förlamar solidariteten

Nordiska museet ställer just nu ut progg-affischer. I Aftonbladet kunde man igår, med anledning av utställningen antar jag, läsa om hur Carl-Johan de Geer ängslas över mediabilden av honom själv.

. . . → Fortsätt läsa: Ängslighet förlamar solidariteten