Arkiv

Förbjuden frukt smakar bäst

I våras presenterades en forskningsrapport om amerikanska porrvanor på nätet. Bland annat visade det sig att mormondelstaten Utah var den stat där procentuellt flest hushåll abonnerar på porr.

. . . → Fortsätt läsa: Förbjuden frukt smakar bäst

Jobbpolitikens löjliga apostlar

 Arbetare i ett valsverk. Målning av Adolph Menzel

UR ARKIVET. Idag börjar socialdemokraternas kongress. Mona Sahlin "tänker ta strid" för att vi svenskar ska jobba längre. Veckans arkivartikel ställer frågan hur den så kallade arbetslinjen kunde bli en sanning ingen ifrågasätter.

Läs mer…

Nangijalas ljus

 Törnrosdalen i Nangijala (Århus i verkligheten)

Göran Hägglunds konservativa attacker på ”kultureliten” verkar inte ge några ekon i det svenska folkdjupet. Stödet för Kristdemokraterna viker och partiet ligger farligt nära att halka ur riksdagen.

. . . → Fortsätt läsa: Nangijalas ljus

Som flugor till skit

Ser man på! Tori Spelling fyndar på en loppmarknad i Malibu. Och minsann har inte Idol-Tove ovanan att bita på naglarna.

. . . → Fortsätt läsa: Som flugor till skit

Förutsägbara stormar i vattenglas

 Vilka etikettsregler gäller vid flygresan? 

Vill MAN veta hur många kvinnor det är lämpligt att släppa före sig själv i busskön, innan det blir pinsamt, så är Magdalena Ribbings etikettsblogg det rätta forumet. Liksom om MAN vill veta lämpligt beteende vid delandet av armstöd med en kvinna på flyget.

. . . → Fortsätt läsa: Förutsägbara stormar i vattenglas

När feministerna tystnar

 Emma Goldman

31 kvinnor har stämt Lunds universitet. De anser sig diskriminerade och förbigångna av män som fått förtur i sina ansökningar till psykologutbildningen. Det här verkar få varje bloggande antifeminist att skadeglatt ropa: Vad säger ni nu alla kvoteringskåta feminister?!

. . . → Fortsätt läsa: När feministerna tystnar

Dagens i-landsproblem

  Vårt hus och vår sommarstuga 

Vid tiden för vårt första barns födelse bodde jag och min fru tillsammans med kompisar i en hyreslägenhet. Detta dessutom i ett sunkigt kollektivhus med flera lägenheter och gemensam matsal. Två barn senare bor vi i ett eget . . . → Fortsätt läsa: Dagens i-landsproblem

Vänsterns farliga K-ord

 Rostig och tung

UR ARKIVET. Svenska Dagbladets ledarskribent Sanna Rayman skriver idag om hur högern slingrar sig när de får frågor om ordet konservatism. Veckans arkivartikel handlar om vänsterns farliga K-ord.

Läs mer…  

Uppmaning till civilkurage

 Björn Söderberg håller fanan högt

I oktober 1999 sköts fackföreningsaktivisten Björn Söderberg ned i sitt hem. Mordet var en hämnd för att Söderberg hade avslöjat att en nazist valts in i fackklubben på sin arbetsplats. På måndag är det tio år sedan och lämpligt nog råkar en ”uppmaning mot . . . → Fortsätt läsa: Uppmaning till civilkurage

Rojalisten som inte förnekar sig

Herman Lindqvist är inte en författare som förnekar sig.

. . . → Fortsätt läsa: Rojalisten som inte förnekar sig