Blåa toner på skånska

Det är mycket nu. Adoptionskurs, nystartat företag och husköp. Förutom de hemmagjorda barnens alla aktiviteter och det vanliga kneget framför laptopen förstås. Kanske är det därför som jag nu längtar efter att segla ut på det stora, lugna blå med skåningarna Erik Wijk och Edith Söderström. För en vecka i maj målar de två plötsligt hela världen i blåa toner och ord.
Fortsätt läsa Blåa toner på skånska

Vem är svenskast?

När en svensk medborgare tidigare i år utlämnades till Grekland så utspelades dramat i ljuset  mediernas strålkastare. I tre år hade vi fått följa storyn om en ung svensk misstänkt för att ha knivskurit en annan man på ön Kos. I tre år har också en annan svensk medborgare suttit fängslad i Eritrea. Detta utan att vara misstänkt för något annat än att ha utövat sitt yrke och sina mänskliga rättigheter. Fängslad utan rättegång och utan mer än undantagsvis uppmärksamhet från de svenska medierna.
Fortsätt läsa Vem är svenskast?

Rapporter från ställen jag brukar hänga på

Författare: Stefan Bergmark
Illustrationer: Mattias Elftorp
Förlag: Federativs förlag 2005
Pris: 130 kr

Klicka här för att köpa boken..

Stefan Bergmark rapporterar från ställen han brukar hänga på. Korta betraktelser från stamkrogen, demonstrationståget, familjelivet och skärgårdstorpet. Texterna ackompanjeras av en unik illustration från konstnären Mattias Elftorp. De formsäkra och sköna bilderna tillsammans med de politiska men personliga berättelserna gör Rapporter från ställen jag brukar hänga på till en annorlunda och spännande bok.

En Coffee-table book som borgarna skulle säga.

Fortsätt läsa Rapporter från ställen jag brukar hänga på