Arkiv

Blåa toner på skånska

Det är mycket nu. Adoptionskurs, nystartat företag och husköp. Förutom de hemmagjorda barnens alla aktiviteter och det vanliga kneget framför laptopen förstås. Kanske är det därför som jag nu längtar efter att segla ut på det stora, lugna blå med skåningarna Erik Wijk och Edith Söderström. För en vecka i maj målar de två plötsligt . . . → Fortsätt läsa: Blåa toner på skånska

Ugglan Nils Lundgren

Junilistan ställer upp i riksdagsvalet. Samtidigt avslöjar nu medierna att Nils Lundgren tvistar med Skatteverket. Junilistans Waterloo? Knappast.

. . . → Fortsätt läsa: Ugglan Nils Lundgren

Vem är svenskast?

När en svensk medborgare tidigare i år utlämnades till Grekland så utspelades dramat i ljuset  mediernas strålkastare. I tre år hade vi fått följa storyn om en ung svensk misstänkt för att ha knivskurit en annan man på ön Kos. I tre år har också en annan svensk medborgare suttit fängslad i Eritrea. Detta utan . . . → Fortsätt läsa: Vem är svenskast?

Skånes rödaste stadsdel

Jag erkänner. Det finns folk i min bekantskapskrets som röstar borgerligt. Ja, det kanske inte direkt får era hakor att falla till knäna. Men smaka på detta då: Det finns folk i min bekantskapskrets som röstar borgerligt OCH bor på Möllevången i Malmö!

. . . → Fortsätt läsa: Skånes rödaste stadsdel

Rapporter från ställen jag brukar hänga på

Författare: Stefan Bergmark Illustrationer: Mattias Elftorp Förlag: Federativs förlag 2005 Pris: 130 kr

Klicka här för att köpa boken..

Stefan Bergmark rapporterar från ställen han brukar hänga på. Korta betraktelser från . . . → Fortsätt läsa: Rapporter från ställen jag brukar hänga på