En konspiratörs bekännelse

Skärmavbild 2013-03-28 kl. 13.16.06

I brådskan klippte jag in Gävleartikeln under ”Värmlands Folkblad” och vice versa

Grundläggande för en journalist är att hålla sig till sanningen. Det kanske låter både högtravande och svåruppnåeligt men är det inte en odiskutabel ambition så passar du inte för yrket. Är man svag för lurendrejeri går det istället att jobba med reklam och exempelvis kränga en ny sort lakritschoklad genom att bluffa hela mediesverige att artisten Tommy Nilsson bytt namn till Black.

Fortsätt läsa En konspiratörs bekännelse

Kvinnors underrepresentation i media

anna-klara-bratt_RättMian

Anna-Klara Bratt och Mian Lodalen

EU granskar just nu jämställdheten i medierna, på uppdrag av nuvarande ordförandelandet Irland. Medieforskaren Maria Edström skrev i Svenska Dagbladet i torsdags att när ”journalister börjar se kön och genus som ett kunskapsområde och en källa till nyheter och andra perspektiv skulle det garanterat höja journalistikens kvalitet”.
Fortsätt läsa Kvinnors underrepresentation i media

En konspiratörs bekännelse

Skärmavbild 2013-03-28 kl. 13.16.06

 

I all hast råkade jag klippa in Gefle Dagblads artikel i Värmlandstidningen och vice versa

Grundläggande för en journalist är att hålla sig till sanningen. Det kanske låter både  högtravande och svåruppnåeligt men är det inte en odiskutabel ambition så passar du inte för yrket. Är man svag för lurendrejeri går det istället att jobba med reklam och  exempelvis kränga en ny sort lakritschoklad genom att bluffa hela mediesverige att den folkkära artisten Tommy Nilsson bytt namn till Black

Fortsätt läsa En konspiratörs bekännelse

Medias usla bevakning av Reva

Skärmavbild 2013-02-28 kl. 15.34.40

Metros framsida i måndags

MEDIA. ”Men vad är det dom skriver?!” På Stockholms central i måndags, på väg hem från sportlovet i vår stuga i Umeå, får min fru syn på Metros framsida. ”9 av 10 i polisens id-jakt är oskyldiga” löd huvudrubriken.

Fortsätt läsa Medias usla bevakning av Reva