Gatuvåldets förlorade årtionde

Min rödsvarta stjärna är försvunnen. Till nyår hade jag, som vid alla festliga tillfällen om jag ska vara ärlig, tänkt klä upp mig i min svarta gå-bort-kavaj i manchester. Jag vet. Inte högsta mode men med min rödsvarta accessoar i kavajslaget känner jag mig själv i alla fall party och det är väl huvudsaken. Men jag kan alltså inte hitta den och här står jag nu – ännu en i raden av modlösa medelålders män i en trist manchesterkavaj från H&M.

Fortsätt läsa Gatuvåldets förlorade årtionde

Kyrkan bortom Gud

Målning av Gerrit van Honthorst (1500-tal)

UR ARKIVET. När juldagsmorgon glimmar på jordens mörka rund och allt är frid, stjärnan blid: Hälsa då glatt din frihet och bered en väg för Herran. Mörkret flyr, dagen gryr och tidevarv komma, tidevarv försvinna, Borta vid västerland slocknar visst Orion men över stad och land ikväll går ändå julens glada bud. Att ett barn är fött på denna dag och välsignad vare han som kommer i herrans namn.

Läs mer…

Fortsätt läsa Kyrkan bortom Gud

Machomannen Homer Simpson


Homer Simpson och Cerne Abbas

Den prisbelönade tecknade TV-serien The Simpsons fyller 20 år. Det är den amerikanska serie som sänts flest säsonger någonsin och fler är inplanerade. Miljoner och åter miljoner människor i världen har roats av denna satir över kärnfamiljen och allra mest har vi skrattat åt Homer – kungen av alla töntiga pappor som skildrats på film under dessa två decennier.

Fortsätt läsa Machomannen Homer Simpson

Barns ointresse av TV-traditionerna


2001 års julkalender istället för jullovsmorgon 

Slår man på ordet ”julkalender” på Knuff.se så får man över femton hundra träffar. En hel del av dom handlar om årets upplaga i SVT, Superhjältejul. Letar man istället efter bloggposter om ”jullovsmorgon” på samma bloggportal så hittar man märkligt nog bara en enda som kommenterar att det traditionstunga programmet lagts ned i år.

Fortsätt läsa Barns ointresse av TV-traditionerna