Arkiv

Twinglyhoror och andra pingbackfreaks

Klicka för stor bildwww.fotoakuten.se

Sedan jag startade min sajt stefanbergmark.se i våras har min mediekonsumtion undan för undan förändrats. När jag slår på datorn på morgonen är det inte längre som förr "gammelmediernas" kultursidor jag först surfar till utan bloggportalen Knuff.se.

. . . → Fortsätt läsa: Twinglyhoror och andra pingbackfreaks

Mera bibliotek på Bokmässan

Thumbnail for version as of 02:01, 15 November 2005

Biblioteksutlåningen minskar i Sverige. Kanske ligger det en framtid i att satsa på fler stadsdelsbibliotek eftersom de flesta idag har möjlighet att via internet beställa hemifrån.

. . . → Fortsätt läsa: Mera bibliotek på Bokmässan

Tro, hopp och utanförskap

Regeringen vill minska utanförskapet på arbetsmarknaden. Och så vill de att arbetsmarknadens utanförskap minskar. Ja, efter allt tjat så vet man snart inte vad som är ut eller in, innanför eller utanför.

. . . → Fortsätt läsa: Tro, hopp och utanförskap

En annan media är möjlig

”De som kallar gatufesten för en kravall vet inte vad de pratar om”.

Jag stöter på Malmös kommunalråd Ilmar Reepalu under lördagkvällen. Vi bor i samma kvarter och medan han packar ur bilen snackar vi en stund om European Social Forum. Den stora demonstrationen, en av de största någonsin i Skåne med dansande kampglada . . . → Fortsätt läsa: En annan media är möjlig

Politisk press

 

I samband med ESF blev det klart att en skånsk vänsterveckotidning kommer att startas efter årsskiftet. Den kommer heta ”Efter arbetet” och ges ut av Johan Ehrenbergs ETC. Medias bevakning av den gångna helgen har verkligen understrukit behovet. En annan media är möjlig.

 Läs mer…

Sociala forumet ingen enhetsfront

På onsdag kväll inleds European Social Forum. Demoniseringen av de radikala grupper som planerat arrangemang utanför forumet döljer så väl makthavarnas som forumrörelsens egna problem.

. . . → Fortsätt läsa: Sociala forumet ingen enhetsfront

Sociala forumet ingen enhetsfront

På onsdag kväll inleds European Social Forum. Demoniseringen av de radikala grupper som planerat arrangemang utanför forumet döljer så väl makthavarnas som forumrörelsens egna problem.

. . . → Fortsätt läsa: Sociala forumet ingen enhetsfront

Planerar von Holstein landsflykt till diktatur?

Det kan inte undgått någon att Johan Staël von Holstein avgått som ledamot i Statens kulturråd. Anledningen kan vara att han nu planerar att gå i landsflykt –  från "jantelagens" och "rödvinskommunisternas" Sverige till sina entrepenördrömmars diktatur.

. . . → Fortsätt läsa: Planerar von Holstein landsflykt till diktatur?

Minnet av elfte september

UR ARKIVET. Idag är det sju år sedan terrorattackerna mot World Trade Center och Pentagon. Enligt Dagens Nyheters korrespondent bleknar amerikanernas minne av tragedin. För mig personligen kommer 2001 i dubbel bemärkelse att kommas ihåg som Eldens år.

Läs mer…

När allt kommer omkring

Marknadshyror och maffiavärdar

För några år sedan hotades vi av vräkning. Anledningen torde varit att vi skickat ett brev till hyresvärden där vi förklarade att vi inte ville ”köpa” någon ny inbrottssäker säkerhetsdörr. Det skulle öka hyran med 500 spänn och han hade varken förhandlat med oss hyresgäster eller hyresgästföreningen. Piken hade väl gått fram.

. . . → Fortsätt läsa: Marknadshyror och maffiavärdar