Maffiametoder i bananrepubliken

UR ARKIVET. När hotell- och restaurangförbundet i Göteborg sätter en oseriös restaurang som vägrar teckna kollektivavtal i blockad så är det inte ”maffiametoder”. När LO-sektionens ordförande i Malmö/Svedala kräver generalstrejk mot a-kasseförsämringarna så är det inte maffiametoder. När Syndikalisterna  utestänger kunder eller strejkbrytare i en blockad så är det inte maffiametoder.
Läs mer… 

Fortsätt läsa Maffiametoder i bananrepubliken

Elda tvivlet ut ur min själ

UR ARKIVET. På radio pratar Mona Sahlin, ordförande för partiet mina föräldrar röstade på. Partiet som helt genomsyrade mina morföräldrars bruksort Holmsund. Partiet med de skötsamma arbetare som ända in på 80-talet sparade kvittona från konsum vid Himmelska Fridens torg, det heter fortfarande så, för återbäringen och som byggde våra älskade stugor på bruksortens öar. Partiet som jag röstade på i mitt första riksdagsval.

Läs mer… 

Fortsätt läsa Elda tvivlet ut ur min själ

Kärnkraft med förnuft

Fil:Barsebäcksverket från Barsebäckshamn 1.jpg

Barsebäcksverket 

Veckorna innan kärnkraftsomröstningen 1980 bar jag linje 3:s solglada nejknapp. Under själva valnatten lyckades dock pappa övertala mig att ansluta till qvisslingalternativet, dvs. linje 2. Så dagen efter gick jag utan att blinka till skolan med sloganen ”avveckla med förnuft” på jackan och kunde skamlöst ansluta mig till kapprummets segerfirare.

Fortsätt läsa Kärnkraft med förnuft

När frihet blir slaveri

Min fru lagar oftast familjens middag. Under tiden tar jag hand om barnen och gör mer av efterarbetet i köket. Det är dealen. På morgonen är det oftast tvärtom. Jag fixar frukosten och hon tar ungarna.  Några forskare varnar nu för de kniviga problem som ”vanliga människor stöter på när de ska förverkliga den vackra jämställdhetsvisionen”. 

Fortsätt läsa När frihet blir slaveri