Arkiv

Vi har irrat oss in på dygdens avvägar

”Kvinnor är så mjuka, men män är så… annorlunda”, viskade han medan handen trevade smekande under mitt täcke.

. . . → Fortsätt läsa: Vi har irrat oss in på dygdens avvägar

Varför fogar vi oss i våra roller?

Efter några glas på stamkrogen blir vi nostalgiska. Vi som inte skulle bli som dom andra. Vi som skrev noveller som visserligen var allt för lika Maupassants men ändå bevisade att vi knappast saknade mod. Vi som drack rödvin med skruvkork och envist hävdade att våra Tolkieninspirerade rollspelsvärldar minst var lika verkliga som den norrländska . . . → Fortsätt läsa: Varför fogar vi oss i våra roller?

Livet går inte på räls

Livet har kanske en ändhållplats men stannar inte på några givna stationer under resans gång och det går definitivt inte på räls.

. . . → Fortsätt läsa: Livet går inte på räls

Låt Sverigedemokraterna vara

Nästa helg håller Sverigedemokraterna till sist sitt omskrivna Riksårsmöte. Det är ett möte som föregåtts av händelser som reser frågor kring delar av Sveriges vänsterrörelse.

. . . → Fortsätt läsa: Låt Sverigedemokraterna vara

Vardagsrebellernas korståg

”Nej, mitt postnummer tänker jag inte berätta”. Den unga kassaexpediten på Ikea häromdagen stirrade på mig som vore jag tokig. För i hela vårt avlånga land finnes väl ingen vid sina sinnens fulla som vägrar uppge sitt postnummer vid en vänlig förfrågan. 

. . . → Fortsätt läsa: Vardagsrebellernas korståg

Blågula dagar

Om en månad är det Svenska flaggans dag tillika Sveriges nationaldag. Som vanligt är det endast i huvudstaden som fosterlandskärleken tas på riktigt allvar. Folkets marsch bjuder på tal och musikframträdanden "allt i sann nationalistisk anda" enligt Nationalsocialistisk Front och de andra arrangerande volkhemsrörelserna. Och det är förstås så sjätte juni ska firas – i . . . → Fortsätt läsa: Blågula dagar