Arkiv

Skillnad på folk och folk

 Lovligt byte för Sveriges Radio?Maria Persson Löfgren, Sveriges Radios Östeuropakorrespondent, ondgör sig i sin kolumn i Kommunalarbetaren över att redaktörerna sållar i hennes journalistiska material efter politiska preferenser.

. . . → Fortsätt läsa: Skillnad på folk och folk

Segerherre utan folkligt stöd

 (Bild: Mikael Altermark)

På 20-årsdagen av Berlinmurens fall presenterade BBC en omfattande undersökning där 30 000 människor i 27 länder fick uttrycka sina åsikter om samhällsutvecklingen. Konstigt nog skapade undersökningens slutsatser inga stora rubriker.

. . . → Fortsätt läsa: Segerherre utan folkligt stöd

Vad är det för fel på att vara svensk?

 Inte så vanlig i Stockholms innerstad?

De antirasistiska ansträngningarna till trots sätter nu Sverigedemokraterna rekord efter rekord i opinionsundersökningarna. Jag tror att en orsak är de etablerade opinionsbildarnas ensidiga fokusering  på Sverigedemokraternas främlingsfientlighet. Att de, eller vi, blundar för partiets ”positiva” budskap vilken delas av en inte obetydlig del . . . → Fortsätt läsa: Vad är det för fel på att vara svensk?

Alla människor vill anpassa sig

UR ARKIVET. Till och med i debatten om de ensamkommande flyktingbarnen i Vellinge har den kanske mest ihåliga av främlingsfobierna framförts: Tänk om de inte vill anpassa sig! Bloggen Cattas lilla värld är ett skolexempel. Veckans arkivartikel pekar på hur snett debatten om invandrares utanförskap hamnat.

Läs . . . → Fortsätt läsa: Alla människor vill anpassa sig

Valfråga utan förpliktelser

 Michelangelos skulptur David (1504)

Under senaste tiden har det i debatten ofta hävdats att kultur kommer bli en stor fråga i valrörelsen nästa år. Debatten kring Göran Hägglunds attacker mot kultureliten har visserligen varit uppfriskande men också ganska så högtflygande. 

. . . → Fortsätt läsa: Valfråga utan förpliktelser

Reclaim på moderat vis

 Det gamla sockerbruket i Hököpinga, Vellinge kommun 

”Är de jävliga mot oss, så jävlas vi tillbaka”, sa Vellinges moderata kommunalrådet Lars-Ingvar Ljungberg under ett protestmöte igår kväll.

. . . → Fortsätt läsa: Reclaim på moderat vis

Anna Ankas jul

TV3 meddelar att de under stundande högtid kommer sända serien Anna Ankas jul. Min första tanke: Kalle Ankas jul är förvisso daterad, men vem i hela världen är intresserad av att följa julbestyren hemma hos ”Sveriges mesta hollywoodfru”? I hela sex avsnitt!

. . . → Fortsätt läsa: Anna Ankas jul

Det fejkat autentiska

 Leif Waldemark, rektor på Mullbergaskolan 

Newsmill har nominerats till Stora journalistpriset i kategorin Årets Förnyare. Enligt motiveringen för att debattsajten ”vitaliserar opinionsjournalistiken, bjuder in publiken och fångar upp nya frågeställningar”.

. . . → Fortsätt läsa: Det fejkat autentiska

Det fejkat autentiska

 Leif Waldemark, rektor på Mullbergaskolan 

Newsmill har nominerats till Stora journalistpriset i kategorin Årets Förnyare. Enligt motiveringen för att debattsajten ”vitaliserar opinionsjournalistiken, bjuder in publiken och fångar upp nya frågeställningar”.

. . . → Fortsätt läsa: Det fejkat autentiska

Den proisraeliska högerns önskedröm

I söndags avslöjade Kaliber, Sveriges Radios program för undersökande journalistik, att svenska islamister och högerextremister planerar att bilda ett antisionistiskt parti.

. . . → Fortsätt läsa: Den proisraeliska högerns önskedröm