När verkligheten gör sig påmind

I min garderob hänger en samling gamla t-tröjor på en galge. Sparade av nostalgivärde från olika föreningar och sammanhang jag varit med eller deltagit i. Bland de tiotalet samlade är en av de fulare också en av dem med störst affektionsvärde. En tröja med pastellfärgade färgklickar liksom utspillda på det smutsvita tyget och så texten: "Asbest? Snus? EG förbjuder snuset!".
Fortsätt läsa När verkligheten gör sig påmind

Urtid är leden

Utspelet om nytt betygssystem. Ingen fördjupar. Jag försöker med gamla honnörsord som ”skoldemokrati” och ”konfliktlösning” och alla undrar vilken fluffig planet jag kommer ifrån. Nej, nu gäller Ordning och Reda och de olydiga måste faktiskt lära sig att ”ta konsekvenserna”.

Fortsätt läsa Urtid är leden

Barnens behov av western fort

Vår sommarstuga i vinterskrud 

Jag har aldrig varit förtjust i kroppsarbete. Är därtill ganska opraktisk av mig. Men när jag och min syster för några år sedan ärvde en stuga efter min mamma så fanns inget annat val än att spotta i nävarna. Till min förvåning har jag så upptäckt att det är rätt kul med hantverk, även om det i mitt fall varit fråga om sysslor av det enklare slaget som att snickra spånt och måla innertak.

Fortsätt läsa Barnens behov av western fort