Arkiv

Biblar, sprit och porr

The image “http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b9/1950's_television.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

Förra året blev det ett ramaskri när hotellkedjan Scandic plockade bort biblarna från hotellrummen. Göran Skytte manade till bojkott och genom Frälsningsarméns webbforum och en kristen blogg skrev flera hundra personer på ett protestbrev. Nu är det visst dags för nya protester mot moderna påfund i den svenska hotellkulturen.

Men traditionalisterna är förmodligen inte riktigt desamma som ifjol för nu är det hotellens TV-porr som ska räddas!

Bakgrunden är alla de  kvinnogrupper, myndigheter, fackförbund och kommunledningar som under de senaste åren infört policies att bojkotta hotell som erbjuder sina gäster erotisk film. Popgruppen BWO:s frontfigur Alexander Bard har därför startat en protestgrupp på Facebook i ärendet. ”Vi som bojkottar hotell som bojkottar porr” heter gruppen.

”Det är hotellgästerna själva som ska avgöra om de vill titta på porrfilm eller inte. Det ska inte politiskt korrekta skrikhalsar som inte bor i eller betalar för det aktuella hotellrummet få avgöra”, skriver han. Uppropet som redan stöds av ett par hundra svenskar har också givit upphov till en het debatt i bloggosfären.

En pragmatiker skulle kanske tycka att både bibeln och porren borde få finnas kvar. För hur många ensamvargar till handelseresanden torde inte dessa anrika hotellinventarier räddat från att fastna i minibar-träsket?

Comments Closed

Kommentarer är stängda.