Flash! Sanna Nielsen höll på att missa en kamera

Turkiet och Trump, OS och orkaner. Ute i den stora världen händer det saker men att vara medieskribent med inriktning på inrikes är så här års inte alltid det lättaste. Branschsajten Medievärlden har till och med semesterstängt. ”Öppnar igen 15 augusti” står det nu på deras förstasida.

Med mediebranschens ”sommartorka” brukar avses nyhetsredaktionernas svårigheter att hitta något att rapportera om vilket ibland resulterar i lite udda nyheter. Visst begås fortfarande brott, även i Sverige, som medierna kan uppmärksamma men annars verkar många svenska medier ha problem med ”the show must go on” och tager vad man haver för att fylla sina kanaler. Som när TT i förra veckan kablade ut att två måsungar ramlat ner från ett tak i Växjö.

Björn Fridén listar på sin blogg Mediebruset några av landets nyhetsfrukter som skördats under årets torka. Bland annat berättar han om Östersunds-Postens reportage om Bosse som plockat bär med utomjordingar. ”Varken brist på bilder, fysiska bevis, andra vittnesmål eller faktumet att det skulle ha skett i slutet av 50-talet stoppade den svältfödda tidningen.” Vidare berättas att Aftonbladet publicerat den dramatiska nyheten om katten Snuttan som stal grannens grillkorv och Smålandsposten ska visst rapporterat om en man som i en anmälan till Läkemedelsverket hävdar att hans bettskena krympt densammes penis.

Inte heller opinionssidorna verkar undkomma sommartorkan. Liberalerna Malin Lernfelt och Rebecca Weidmo Uvell har i varsin artikel, i Expressen respektive Weidemo Uvells blogg, gått till storms mot Lena Endre. Detta med anledning av att hon i en intervju uttalat sig kritiskt om vinster i välfärden. Den intervjun gjorde skådespelaren för två år sedan! Nyheter 24 är väl visserligen inte kända för att publicera uteslutande högkvalitativa debattinlägg men även där publicerades i torsdags en text som kanske aldrig annars skulle gått igenom. Rubriken ”En kvinna kan aldrig vara fri så länge hon har sex med en man” är förstås klickdragande men debattartikeln kommer aldrig djupare än till en uppräkning av vad kvinnor av outgrundlig feministisk anledning inte bör göra med en man: ”När du hälsar på honom så hälsar du på patriarkatet. När du kramar honom så kramar du patriarkatet. När du kysser honom så kysser du patriarkatet.” Jaha?

Men den torraste av sommartorkans nyheter måste ändå vara Expressens rapportering i onsdags, vilken återges både i artikel och webb-tv, om att Sanna Nielsen NÄSTAN missade en kamera i direktsändningen av Allsång på Skansen. På grund av det som höll på att ske sa hon ”åh, där höll jag på att missa en kamera” till tv-tittarna. Men detta var alltså inte något Nielsen gjorde. ”Hon förklarar att hon trodde hon skulle missa att kolla i rätt kamera, men faktiskt gjorde det hon skulle – precis i tid dessutom”, skriver Expressen.

Facebook comments:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *