Arkiv

Glasskampen nu som t-tröja

Årets julklapp?

Mina ungar har en liten hemmagjord flagga prydd med ordet ”Glasskamp”. Den syddes väl för sisådär 12-13 år sedan till vår grabb och har sedan gått i arv till småsyrrorna. Nu finns det en t-tröja på temat.

Även om fler väl lär ha lekt med ordet ”Glasskamp” så vet jag inte riktigt varifrån vi fick idén till flaggan. Men jag skulle tro att jag eller polaren Ulf Öhlén en gång i tiden inspirerades av Gunder Hägg (sedemera Blå tåget) som rimmar ”klasskamp” på ”glasspamp” i låten Glassfabriken.

Hur som helst. Under en rad första maj-firanden har flaggan orsakat glada tillrop och fotoklick och den förevigades av Mattias Elftorp i en illustration till min krönikesamling. Nu har Alfonso Orion X Allende, som hjälpt mig med min blogg, gjort en skitsnygg t-tröja på temat och den finns i storlekar som passar de minsta (1-2 år) och riktigt fullvuxna (XXXL) samt allt däremellan.

Köp tröjan här och kolla också gärna in Alfonsos övriga sortiment av garanterat unika radikala tröjor och en väska.

Taggar: , , , , , , , , , , , , ,

Comments Closed

2 comments to Glasskampen nu som t-tröja