Arkiv

Skärgårdssommar: Släktens starka kvinnor

Genom att sikta mot framtiden och kapa banden bakåt blev många av oss rotlösa

Jag har varit sommargäst i Umeå skärgård i fyra decennier. Släktens starka kvinnor är sjunde krönikan i min serie i Västerbottens-Kuriren i sommar.

Med det moderna projektet skulle individen bli sin egen lyckas smed. Men genom att ställa siktet mot framtiden och kapa banden bakåt blev många av oss rotlösa. Samtidigt vann vi en frihet mänskligheten aldrig tidigare skådat. På vägarna från landsbygd till stad lämnades många tunga kilo av det ok som tradition och släkt inneburit och innebär för generationer kvinnor, barn och alla andra som inte befinner sig i den patriarkala pyramidens övre skikt.

Fortsätt läs Släktens starka kvinnor

Taggar: , , , , , ,

Comments Closed

Kommentarer är stängda.