Arkiv

Förbjuden frukt smakar bäst

I våras presenterades en forskningsrapport om amerikanska porrvanor på nätet. Bland annat visade det sig att mormondelstaten Utah var den stat där procentuellt flest hushåll abonnerar på porr.

I förra veckan hävdade den kristna konservativa filosofen Poirier Martinsson att RFSU duperar svenska skolbarn med sin ”extremliberala syn på barns sexliv”. I sin kolumn i Svenska Dagbladet kallade han upplysningsorganisationen för ett ”elitistiskt randfenomen” som mot föräldramajoritetens vilja tvingar på ”dessa föräldrars barn lektioner i analsex innan de ens är lovliga”.

Den lika kristna och konservativa journalisten Göran Skytte har nu hakat på och skriver i sin spalt i samma publikation om ett program i UR:s serie Skolfront. Programmet följer en RFSU-informatör under ett skolbesök. Till Skyttes förfasan förespråkar informatören varken händerna på täcket eller fröjderna med inomäktenskapligt sex. ”Flickorna får lära sig hur man hanterar clitoris, pojkarna hur man trär på en kondom. Och sedan… trumvirvel… höjdpunkten: så här gör man vid analsex.”

För det första måste det konstateras att Poirier Martinsson och Skytte missförstått en del. Svensk lagstiftning förbjuder inte ungdomar under femton år att ha sex. Det finns ingen ålder när en individ blir ”lovlig”. Inte med jämnåriga. För det andra så tar RFSU inga oskulder. Inte i ett översexualiserat samhälle med fri tillgång till det mesta via internet. Snarare än att förfasa sig över att fjortonåringar får lära sig ”Fittfakta och Kukkunskap” borde Poirier Martinsson och Skytte uppröra sig över att inte deras småsyskon också får det.

För den preventiva poängen går ju förlorad om kunskapen ges för sent.

De två konservativa stockarna försöker framställa RFSU som någon slags sekt som indoktrinerar våra barn efter egen sexualpolitisk ideologi. Sanningen är att den liberalism RFSU står för inte förespråkar några rätt eller fel utöver tolerans och fri vilja. Sanningen är förstås att det är Poirier Martinsson och Skytte som har en bestämd uppfattning av vad som är rätt och fel, fult och fint och att de genom att underminera upplysningsförbundets verksamhet hoppas kunna vrida klockan tillbaka till ett samhälle där ungdomar, läs unga tjejer, ska hålla på sig och ingen sexualitet utanför den heterosexuellt äktenskapliga är ok.

I övrigt noterar jag att de två skriftställarna verkar särskilt fixerade vid analsex. Det påminner mig om den där amerikanska forskningsrapporten i våras. Den visade också att de delstater som har lagar emot homosexuella partnerskap har fler porrsurfare än de som tillåter partnerskap, liksom delstater som föredrog konservativa John McCain framför liberala Barack Obama i presidentvalet.

Kanske har Poirier Martinssons och Skyttes fixering helt enkelt att göra med vad som står i Skriften – att förbjuden frukt smakar bäst.

Comments Closed

Kommentarer är stängda.