Arkiv

Förutsägbara stormar i vattenglas


Vilka etikettsregler gäller vid flygresan? 

Vill MAN veta hur många kvinnor det är lämpligt att släppa före sig själv i busskön, innan det blir pinsamt, så är Magdalena Ribbings etikettsblogg det rätta forumet. Liksom om MAN vill veta lämpligt beteende vid delandet av armstöd med en kvinna på flyget.

Svaret vår riksexpert i folkvett idag ger på den senare frågan verkar dock inte alla MÄN gilla. Ribbing svarar att det lämpliga förstås vore att dela på armstödet men att vissa män, och understyker att det oftast är män, inte förstår att de inte är ensamma i världen. Några timmar senare har bloggposten över hundra, mestadels arga, kommentarer.

Såna här förutsägbara bloggstormar i vattenglaset är för det mesta onödiga att kommentera. De är liksom så tokroliga i sig själva att ironi blir överflödig. Men frilansskribenten Hanna Fridén levererar på sin blogg en träffande liknelse. Fridén skriver att hon ska googla ”Tjejer sminkar sig oftare än killar” och sedan skriva hundra arga kommentarer av typen ”Men alltså! Hallå! ALLA tjejer sminkar sig inte! Dra inte alla över en kam!”.

Och apropå förutsägbara tokroligheter så skickade Ribbing redan i sitt svar en hälsning i parentes till kommentatorerna: ”(hej i förväg, arga antifeminister)”.

Comments Closed

Kommentarer är stängda.