Arkiv

Barnens bästa?

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/53/Cassatt_Mary_Nurse_Reading_to_a_Little_Girl_1895.jpg

Aftonbladets kvinnosajt Wendela har dragit igång en debatt om barnuppfostran. Detta efter att Rädda barnens ordförande och en av deras handläggare skrivit en debattartikel i Göteborgs-Posten om de förnedrande Nanny-programmen och att ”ett auktoritärt och odemokratiskt synsätt på barn fått fäste i den svenska politiken och journalistiken”.

Ett utspel som i onsdags fick Wendelas medarbetare Maria Wollin, Fotbollsfrun kallar hon sig på nätet, att fundera högt kring sina uppfostringsvåndor. "Är jag för hård nu? Är jag för slapp nu? Vilken uppfostran kommer ge barn med höga betyg och stort sportintresse?" Som ett mail på internet droppade snart andra nätaktiva in i debatten med olika råd om vilken fot Maria Wollin borde stå på.

Det här är en av dessa debatter som alltid kommer att blossa upp med jämna mellanrum men som trots sin angelägenhet sällan ger några nya perspektiv. I all ödmjukhet tänkar jag därför bjuda Fotbollsfrun på några nya, eller snarare, riktigt uråldriga: Hur ska vi föräldrar göra som inte bara likt Ivar Lo tvivlar på idrotten utan också på betygssystemet?

 

 

 

Comments Closed

Kommentarer är stängda.