Arkiv

Moraltanterna Schyman och Witt-Brattström

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/70/Gudrun_Schyman.jpghttp://www.tomelius.se/Blogg/EbbaWitt.jpg

Socialstyrelsen har i dagarna låtit meddela att transvestism, fetischism och sadomasochism inte längre ska betraktas som sjukliga beteenden.

Man kan fråga sig om det överhuvudtaget är fråga om "beteenden" och inte preferenser. Hur som helst hade jag ingen aning om att de fanns listade inom sjukvårdens diagnossystem och att de försvinner därifrån ögonaböj är förstås självklart.

En ung liberal generation på bloggosfären jublar också. Samtidigt rasar Gudrun Schyman över att Post & Telestyrelsen slagit fast att Telia inte kan neka telesexföretag att använda sig av 071-nummer.  "Det finns ett starkt stöd för kampen mot prostitution i vårt land. Telefonsex är detsamma som telefonprostitution", skriver Feministiskt Initiativs talesperson på Aftonbladets debattsida.

Och i Halal-TV häromsistens sa partiets före detta talesperson Ebba Witt-Brattström: "Jag är en sån här sur gammal feministtant som sitter och säger att, nej, men det var inte meningen att de unga kvinnorna skulle ta över de unga männens sexuella beteende, utan de unga männen skulle lära sig av de unga kvinnorna att det där med sex i varje buske med vem som helst kanske inte är det bästa."

Herregud! Det finns en uppsjö viktigare feministiska strider än att försöka förhindra folk att tjäna en hacka på att stöna i telefon. Och den sexualfientlighet  Witt-Brattström pläderar måste en gång för alla förvisas från kvinnokampen. Att tvätta bort moraltantstämpeln är av yttersta vikt för att den sedan ett par år tillbaka hårt stukade feminismen ska göra comeback och även locka den unga liberala IT-generationen.

Comments Closed

Kommentarer är stängda.