Arkiv

Sataniska Sahlin

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c2/Mona_sahlin_2006_election_gothenburg.jpg

Mona Sahlin har reagerat kraftigt efter Ekots rapportering att tre av fyra arbetslösa får mindre än 80 procent av sin lön i a-kassa. Det är, menar Sahlin ett utrryck för hur ”misslyckad och satanisk som regeringens så kallade arbetslinje är”. I bloggosfären har flera reagerat på s-ledarens höga tonläge och flera jämför med den amerikanska presidentvalskampanjen.

Exempelvis skriver Dennis Josefsson på sin blogg Sänd mina rötter regn om hur vi ofta diskuterar så kallat negativ kampanjande i samband med de amerikanska valen men inte om  motsvarigheter i den svenska politiska kulturen. Han ifrågasätter det lämpliga i att utmåla meningsmotståndare som onda, sataniska, när ”meningsskiljaktigheterna de facto är ganska små”.

Pär Henrikssons blogg Så var det påminner om hur Sahlin själv lovordade Barack Obamas presidenvalskampanj för att den, med hennes ord, "kan lära oss i Europa hur man skapar hopp, lust och engagemang för politik". Sahlin gör nu tvärtom menar bloggen som också oroar sig för vilka kraftuttryck oppositionsledaren kommer att använda i valrörelsen om hon redan två år innan valet använder ordet ”satanisk”.

Comments Closed

Kommentarer är stängda.