Arkiv

Sorgesång över en sorglös tid

UR ARKIVET. "Vi som gjorde allt för att inte behöva knega på nittiotalet är idag tvångsmässiga övertidsarbetare" sa en kompis häromdagen. Det ligger mycket i det. Många i min generation, inte minst jag själv, hyllade slackeridealet. Vi växte upp i en vad gäller individuella prestationer ganska kravlös skola, i en tid där all slags överhet – och särskilt då vuxenvärlden – skulle ifrågasättas. I vår ungdom spelades Ebba Gröns Vad ska du bli? i var och varannat tonårsrum: "Gå upp-gå till jobbet-jobba-jobba-äta lunch/Samma sak händer imorgon". Kontant arbetsmarknadsstöd, så kallat KAS, och fristående kurser på universitetet var länge några av våra strategier för att hålla vuxenlivet stången.

Veckans arkivartikel är en bokrecension men också en sorgesång över en sorglös tid:

Problemet med att kasta första stenen 

 

 

Comments Closed

Kommentarer är stängda.