Vad vill ni läsa då?

Foto: Rajesh Balouria

Vilka slags artiklar önskar ni läsa? Maila mig gärna på och berätta!

Vilka artiklar önskar läsarna? Vilka artiklar vill vi publicera? Det är två grundläggande frågor för varje publicist. Den första frågan är dock oftare svårare att få svar på än den senare och det är inte alltid de artiklar man tror som får mest spridning.

När jag nu tittar på statistiken för vårt magasin, Konkret, för den senaste månaden är den inte riktigt som jag trodde den skulle vara. Satir och polemiska krönikor tänkte jag var det som klickats på mest, men på första plats för senaste månaden finner jag något helt annat. Där tronar Myten om 2 miljoner uppehållstillstånd för flyktingar. En lång, faktaspäckad text med stapel- och cirkeldiagram.

På andra plats finner jag visserligen något mer förväntat. Artikeln om Joakim Lamotte i vår serie Svenska knölar som hittas i vår satiravdelning Tveksam vandel. Men på tredje plats finner jag åter igen något mindre väntat och mer faktasprängt – Kommer ”svenskar” snart vara i minoritet i Sverige?

Så vad vill ni läsa eller för den delen se? Vi gör ju numera också film, korta klipp som publiceras på bland annat vårt TikTok-konto, och har också så smått börjat med lite längre format för publicering på Youtube.

Mala mig gärna synpunkter på info@magasinetkonkret.se