Nu börjar Magasinet Konkret med temaveckor

”Det är en märklig och knappast oproblematisk värld långt borta i Sverige som kan öppna sig när man läser Newsweek nuförtiden”, skrev vår medarbetare Mathias Cederholm i måndags i vårt magasin KonkretEn märklig historia om hur en anrik amerikansk tidning på fallrepet fick sin journalistiska vinkel från en högerextrem svensk sajt.

I veckan skrev också Ann Engqvist om hur 10 procent av svenskarna nu saknar lokala nyheter och Anders Svensson om att vänsterns medier förlorade initiativet på nätet. 

Som ni som läst mitt magasin säkert märt har Konkret stående temasidor vilka hittas från vår förstasida. Nu har vi också börjat med temaveckor. Denna veckas fokus på media kommer följas av teman om exempelvis klimatet, migrationen och den politiska ekonomin. Det handlar om fördjupning, om ett mer samlat grepp för att sätta ljus på de felaktiga föreställningar och rena propagandalögner som idag sprids i både så kallade alternativa men också etablerade kanaler. Om journalistik som mythbusting, som det kallas på engelska.

Vi har också, i vårt arbete med sociala medier, nu börjat prioritera rörliga bilder, TikTok och Instagram. Följ gärna Magasinet Konkret där! 

Och är du liksom vi trött på all desinformation och uppenbart medvetna osanningar som idag sprids i offentligheten? Tycker du också att det kräver motbilder? Ja, då är du mer än välkommen att bidra med en slant till vårt oberoende progressiva magasin som varken har finansiärer eller presstöd.

Du som tecknar en prenumeration för endast 69 kr/mån får just nu också en månad gratis samt vårt pappersmagasin, tryckt i begränsad upplaga, i brevlådan. Det senare gäller så länge lagret räcker. Särtrycket går också att köpa separat för 230 kr.