Arkiv

Tre tips från Opulensveckan

Några lästips med länkar från veckans publiceringar på Opulens.

1. På Dramatens stora scen där Maksim Gorkijs Natthärbärget spelas har en skrämmande verklighetskontakt skapats i en uppsättning som knyter an till det pågående kriget i Ukraina. Lena S Karlsson hade sett pjäsen och ansåg i onsdags att det är en storartad teaterupplevelse.

 

2. Trots vissa brister är I varje grässtrå såg jag en eld ytterst läsvärd. Till stor del tack vare samlingens kärnfulla, konkreta och sinnliga dikter, konstaterade Erik Bovin, som läst Carolina Thorells nya diktsamling, i onsdags.

3. Med all respekt för Zelenskyj, varför måste vi återigen ha en idealiserad manlig föregångare som visar oss dessa självklarheter? Erik Cardelús menade i fredags att det är något unket i debatten när självklara och eftersträvansvärda mänskliga dygder som rättrådighet, klokhet, måttfullhet och tapperhet förbehålls männen.

Comments Closed

Kommentarer är stängda.