Arkiv

Läsarundersökning om Opulens användarvänlighet

Delta i Opulens läsarundersökning och du kan vinna en Opulenskeps

Mitt magasin Opulens har med tiden fått ett antal användarfunktioner och kanaler. Men hur bra fungerar de egentligen, undrar Opulens chefredaktör Stefan Bergmark och uppmanar läsarna att delta i en enkät. Undersökningen hittas HÄR, under texten, och tar bara några sekunder att fylla i. Tio Opulenskepsar lottas ut bland dem som deltar.

Så var det dags igen. Förra gången vi hade en läsarundersökning handlade det om vilka böcker ni läsare föredrar. Flest antal röster fick nyutgivna romaner och novellsamlingar. Till vår glädje får väl sägas eftersom Opulens, vågar jag påstå, är riktigt bra på just det området. Våra recensioner publiceras inte heller sällan före de stora drakarnas.

Men denna gång riktar vi ljuset mot magasinets så kallade användarvänlighet för att försöka utröna om något här går att förbättra. Eller till och med kanske kan slopas. Less is more heter det ju ibland. Även om vi har statistik över en del så har vi inte siffror på allt och framförallt säger det inte vad ni tycker om funktionerna eller kanalerna vilka med tiden blivit ett antal.

För Opulens har inte bara utökat utgivningen, från fem till sex dagar i veckan, samt antalet texter till idag ett snitt på tio per publiceringsdag. Vi har också under de fyra år magasinet existerat utökat antalet användarfunktioner och kanaler där vi syns. Så hur bra fungerar de egentligen?

Ja, för att få svar på det behöver vi alltså hjälp av er kära läsare. Knappast någon av er lär väl prenumerera på båda nyhetsbreven, Dagens respektive Veckans Opulens, har våra pushnotiser i mobilen, följer alla våra tre konton i sociala medier samt betalar därtill för premiumtjänsten. Men många bäckar små och vi kan nog få fram en lite tydligare bild.

Undersökningen har tre svar att välja på – Bra, dåligt eller inget. Det senare svaret är om du inte använder funktionen, eller inte skulle göra det om den fanns, alternativt inte följer oss i just den kanalen.

Det tar inte många sekunder att fylla i undersökningen och bland de svarande lottar vi ut tio Opulenskepsar. Till er som hjälper oss med detta säger jag tack på förhand!

HÄR hittas läsarundersökningen.

Facebook comments:

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>