Arkiv

Opulenshösten är här

En fågel? Ett flygplan? Nej, det är Opulens som lyfter!

Den första publiceringsveckan efter sommaruppehållet för mitt magasin Opulens är snart till ända. Här nedan lite kort om höstens satsningar.

I måndags drog vi igång magasinet efter sommaruppehållet under vilket vi endast publicerat några artikelserier. Men nu är alltså ordinarie utgivning igång igen och som ni läsare kanske märkt har vi till höststarten gjort en del ändringar för att utseendet ska motsvara den dagliga tidning vi numera producerar.

I våras kompletterade vi den ofta längre och tyngre läsningen med snabba nyheter och de har nu lyfts fram tydligare. Istället för endast rubriker finns nu även puffar, ingresserna, på förstasidan. Förutom i menyn förstås så hittas de senaste nyheterna nu i högerspalten på dator och i mobilen i två block i flödet. Den stora förändringen kommer dock sjösättas nästa vecka.

På måndag tillsätter vi nämligen för första gången en nyhetsredaktör för Opulens. Hon heter Elin Stadenberg och har under vintern och våren på frilansbasis skrivit våra uppskattade helgporträtt. Något hon kommer att fortsätta med men nu får hon följaktligen också ansvar för nyhetsavdelningen. Därmed börjar vi även producera egna nyheter och inte bara, som under de första månaderna i våras, publicera kulturnyheter från nyhetsbyrån TT.

Ett helt nytt ansikte i redaktionen är Anna Herdy. Hon har tidigare varit chefredaktör för Flamman och börjar första veckan i september som opinionskrönikör på Opulens. Som jag skrev i min sista spalt före sommaruppehållet handlar våra nya satsningar inte om en omfördelning av resurser utan att Opulens har vuxit och nu har möjlighet att bygga ut. Så annat kommer att kännas igen i magasinet. I höst återkommer vi exempelvis med Sveriges största novelltävling. Så vässa pennorna alla ni skönlitterärt skrivande läsare!

Har ni synpunkter på tidningens innehåll så får ni gärna kontakta mig på red@opulens.se och på vår redaktionssida hittar ni mailadresserna till våra andra medarbetare samt till avdelningarna.

Nu kör vi!

Facebook comments:

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>