Arkiv

Opera som modeillusion


Erika Ascot i en av hennes 750 klänningar 

Precis när man hade börjat hoppas på att internet inte har plats för fler svenska modebloggar startades Black Ascot i början på året.


I den skriver artonåriga Erika Ascot om hur det är att bo ”i en liten våning med fem kakelugnar och 750 klänningar på Östermalm och göra det bästa för att supa/shoppa bort sitt liv”. Den nya modebloggen fick snabbt flera tusen läsare i veckan. Inte undra på då Erika Ascot visade sig vara betydligt intressantare än sina konkurrenter.

Med språklig elegans och fler litteraturhänvisningar än den genomsnittliga litteraturbloggen så var det här verkligen något utöver den vanliga modebloggen. Lägg därtill lite för gränsöverskridande infall, som att på bloggen lotta ut en ärvd pistol till den läsare som bäst kan beskriva personen han/hon vill döda. Inte direkt den sortens produkter som Blondinbella & co brukar ha som vinster i sina tävlingar.

Men liksom modevärlden i stort byggde även denna blogg på illusion. I förra veckan skickade Malmö Opera ut ett pressmeddelande där det stod att läsa att Erika Ascot inte finns på riktig utan att bloggen var en iscensatt fri tolkning av Samuel Barbers Vanessa. Gerillamarknadsföring med ungdomars intresse för modelbloggar som scen, allt i syfte att försöka locka ungdomar till föreställningen som nu spelas i Malmö.

Tyvärr har det ännu inte synts på biljettförsäljningen.

Comments Closed

Kommentarer är stängda.