Arkiv

Reclaim på moderat vis


Det gamla sockerbruket i Hököpinga, Vellinge kommun 

”Är de jävliga mot oss, så jävlas vi tillbaka”, sa Vellinges moderata kommunalrådet Lars-Ingvar Ljungberg under ett protestmöte igår kväll.

Den upprörda kommentaren var riktad mot att Malmö stad på grund av platsbrist gett Attendo Care i uppdrag att leta transitboende för ensamkommande flyktingbarn. Ett trettiotal barn och ungdomar flyttar också idag onsdag in på ett vandrarhem i Hököpinge, Vellinge. En kommun som gjort sig känd för sitt flyktingmotstånd. Protestmötet samlade ett par hundra personer. Så många att de fick flytta från vandrarhemmet till en närliggande förskola. Stämningen var hätsk och Attendo Cares regionchef Eva Dall fick utstå hård kritik.

Med ideologiskt brinnande iver styr moderaterna Vellinge. I år blev Vellinge Sveriges enda kommun där all äldrevård är privatiserad. Innan mandatperioden är slut 2010 ska också hälften av kommunens förskolor vara privatiserade. Men det finns uppenbarligen en gräns för övertygelsen, en gräns när ”klåfingriga” politiker mer än gärna får lägga sig i den fria marknadens angelägenheter.

Och den gränsen går uppenbarligen vid en handfull av våra mest försvarslösa medmänniskor.

Comments Closed

Kommentarer är stängda.