Arkiv

Ãr du marginaliserad lilla vän?


Marcus Birro politiskt inkorrekt?

Marginaliserad och politiskt inkorrekt är det nya svarta.

Kajsa Ekis Ekman skrev häromveckan i Dagens Nyheter om en kulturdebatt där det i allt högre grad handlar om att bygga sin auktoritet på utanförskap. En lysande artikel som i alla fall slipade mina glasögon när jag surfar runt i bloggosfären.

För visst kryllar det av dem nu? Folk som bara häromdagen skulle räknats till något så gammalmodigt som ”PK” eller kanske till och med ”etablissemanget” men som med alla till buds stående medel nu försöker hävda sig som ”marginaliserade” och ”politiskt inkorrekta”. Givetvis misslyckas en överväldigande majoritet i sitt uppsåt.

Debattsajten Newsmill är lite av ett mecka för dessa salongsfähigt marginaliserade som skriver så där lagomt politiskt inkorrekta saker. Som exempelvis i debatten om Göran Hägglunds uppmärksammade attack mot kulturvänstern vilken i skrivande stund toppar sajten. I den håller vänsterförfattaren Marcus Birro ett bombastiskt försvarstal av ”den svenska politikens sanna rebell”, det vill säga Kristdemokraternas ledare. Gäsp!

Nyliberalen, förlåt objektivisten, Henrik Unné berättade om sitt framgånsrecept i just Newsmill i söndags: ”Om du vill leva ett framgångrikt liv i denna verklighet, lönar det sig att bli politiskt inkorrekt”. Nu var Unnés ärende ett annat och jag tror inte han är riktigt medveten om hur träffsäker hans formulering är av vår tids debattklimat. För den var alltså inte sarkastiskt menad utan en helt ärlig uppmaning till läsaren.

Så. Är du marginaliserad lilla vän? Inte än? Positionera dig som sådan då och det ögonaböj!

Comments Closed

Kommentarer är stängda.