Arkiv

Nu är det mycket brollop och brollopsbestyr

Brudobrollop.se, brollopstorget.se, brollopsguiden.se, alltombrollop.se, brollopssidan.se… Ja, det är mycket brollop just nu.

Men värre kommer det bli. Med den nya könsneutrala äktenskapslagstiftningen kommer säkert den giftassugna delen av gay-Sverige stå för en samkönad bröllopsboom nästa år. Och som om om det inte räckte ska ju också självaste kronsessan gå åstad sommaren 2010.

Eftersom Viktoria förväntas ärva tronen och halva det fiktiva riket en dag så kommer hon förstås som äkta brud bli omskriven på allas bloggar. Politik och poesi skrev häromveckan kritiskt om hur svd.se redan börjat piska upp rojalistiska stämningar. Bland annat genom att nu, alltså ett år i förväg, låta sex designers rita förslag på  Viktorias brudklänning. Aftonbladet.se vill inte vara sämre, hellre bättre förstås, och har redan skapat en hel undersajt om /victoriagiftersig/.

DN.se verkar emellertid inte ännu ha fattat vad det är som gäller på nätet från och med nu och till nästa sommar. De har i alla fall ännu inte kommit igång med någon brollopssajt. Det hindrar dock inte att ordinare redaktioner ryckts med. Exempelvis har DN Ekonomi analyserat de ekonomiska fördelar Sverige kan hoppas på med ett prinsessbröllop. Via bloggen Sänd mina rötter regn hittar jag också en länk till DN Sport som leder till den krystade ingressen ”Hockeykungen Mats Sundin kommer att gifta sig före Kronprinsessan Vitoria”.

Nu ska Sudden dock gifta sig denna sommar men Vickan alltså nästa. Ett normalt år gifter sig runt 45 000 par och med tanke på nuvarande hysteri med kulmen nästa sommar så kan vi nog räkna med att en bra bit över hundra tusen svenskar kommer "gifta sig före kronprinsessan", men efter hockeykungen. De allra flesta av dem kommer förstås blogga, twittra, lägga upp bilder på facebook mm om det.

Som sagt. Det är mycket brollop just nu och framöver.

Comments Closed

Kommentarer är stängda.