Arkiv

Orättvist politiskt inkorrekt


Mundering för att få debattcirkusens manege krattad?

De flesta som är bekanta med det svenska debattklimatet känner nog hyfsat till dess oskrivna regler, vad som är politiskt korrekt att uttrycka och vad som inte är det. Inte sällan blir också just själva reglerna ämne för diskussion.


Vad som nästan aldrig är på tapeten är däremot den orättvisa straffskalan vid överträdelse av en oskriven regel.

Att tala om homosexualitet och promiskuitet i samma andetag kräver sitt sammanhang. Att koppla ihop homosexualitet med prostitution är, som de säger i amerika, ett stort no, no. Slika antydningar kan få den mest hippa artist att för all framtid endast få bokningar av Vit makt-festivaler och vilken opinionsbildare som helst avstängd även från de frifräsigaste nätforumen.

Centerns ungdomsförbunds ordförande Hanna Wagenius har den senaste tiden argumenterat för en legalisering av prostitution i Sverige. På Politikerbloggen.se – topprankad av Twingly – fick CUF:s ordförande häromdagen eldunderstöd: ”Folk kommer att stå på kö för att kyssa Hanna Wagenius fötter på nästa Pridefestival” skriver en känd artist och opinionsbildare.

Pridefestivalen är ju inte bara ett jippo för homosarna utan också för bisexuella och transpersoner, men det gör knappast saken bättre. Att artikeln innehåller en argumentation kring att ”förtryckta minoriteter känner igen när andra minoriteter förtrycks” hade i de flesta fall inte heller hjälpt. Opinionsbildaren och artisten som skrev debattartikeln hade med stor sannolikhet fått se sig om efter en annan karriär om det inte vore för det faktum att han heter Alexander Bard.

För en som har stövlar, ridspö och hjälm som scenkläder så är debattcirkusens manege alltid krattad.

Comments Closed

Kommentarer är stängda.