Arkiv

Bastarden från Ockelbo

Fil:Vitória da Suécia (meio corpo).jpg

Bastardens fästmö 

Kronprinsessans förlovning har orsakat en rojalistisk hysteri i landet. Alla vänner av det blåa blodet är dock inte lika lyckorusiga. Ett par av landets monarkistiska opinionsbildare menar att Daniel från Ockelbo innebär slutet för kungahuset Bernadotte.

Dick Erixon, den ärkekonservativa opinionsbildare som brukar synas i debattsofforna klädd i fluga och som av outgrundlig anledning döpt sin populära blogg till I hjärtat rebell, skriver : ”I samma stund som monarken stiger ner i folket, upphör monarkins sista motiverbara existensberättigande.”

Jakob E:son Söderbaum går på bloggen Tradition och fason steget längre och kräver att Viktoria abdikerar: ”Vi har en född och hyllad kronprins – Carl Philip – och jag tycker inte det är mer än riktigt att han ska få sin grundlagsenliga rätt infriad nu när Victoria i alla fall tenderar att vilja fortsätta på den inslagna folkliga vägen.”

För att vara konservativa kan inte herrarna Erixon och E:son Söderbaum sägas ha särskilt stark känsla för traditionen. Vår nuvarande monark fann ju sin blivande gemål under OS i München 1972 och inte heller Silvia har ju blåblodiga anor. Och nog kan jag tycka att ett OS är betydligt folkligare än ett överklassgym.

Comments Closed

Kommentarer är stängda.