Arkiv

Feministiska motvindar och kappvändare

Bild:Paulo Roberto 2008.JPG
Den militanta anti-feministen Paolo Roberto 

För ett par år sedan var alla feminister. Idag har många trendkänsliga vänt kappan efter vinden.

Svenska Dagbladets ledarskribent Sanna Rayman har transkriberat en intervju med Paolo Roberto från programmet P3 Populär. På Svenskans ledarblogg kan alla som är intresserade läsa om boxarens, enligt egen uppgift, militanta antifeminism.

Sveriges konservativa bloggar gick genast upp i brygga och länkade glatt till Svenskans ledarblogg under rubriker som: "Paolo Roberto, vilken hjälte!", " Jag läste just något magiskt" och "Roberto for Jämställdhetsminister!"

Socialdemokraterna är ett parti med feminismen inskrivet i programmet. Så sent som 2002 kandiderade Paolo Roberto till riksdagen för socialdemokraterna. Han kom inte in och har efter det glidit ut mot högerns avgrunder. 2006 är han en av ett fåtal kändisar som stöttar namninsamlingen "Bevara äktenskapet" mot könsneutral äktenskapslagstiftning. Året efter vill han "sparka in skallen" på syndikalister som delar ut flygblad vid Bonniers monter på Bokmässan. Flygblad om en facklig blockad. Och nu alltså detta.

Sanna Rayman har på några år gjort kometkarriär inom borgerlighetens proffstyckarskrå. Från ungdomskolumnist på Skånska Dagbladet, inlyft som krönikör på ledarsidan och därefter vikarierande politisk redaktör på Södermanlands nyheter är hon idag anställd på Svenska Dagbladets ledarsida. Hennes liberalism har tidigare innehållit ett visst mått av feminism.

När Sanna Rayman nu skriver ut Robertos antifeministiska haranger gör hon det utan kommentar.

Comments Closed

Kommentarer är stängda.