Arkiv

Bergmark mer värd än ETC, Yelah, Ordfront och Dagens Arena

Stefanbergmark.se är mer värd på marknaden än flera av vänsterns stora sajter tillsammans!

Bloggvärde.se heter en ny kul och halvseriös sajt. Där kan man ta reda på bloggars värde i reda pengar. Man får nog ta det med en nypa salt och längst ner på deras förstasida har Bloggvärde.se en finstilt ansvarsfriskrivning: "Det värde som beräknas behöver inte ha något med verkligheten att göra. Då denna beräkning görs med tränade apor är det svårt att uppskatta ett exakt värde".

Nå. Enlig mediebloggaren Beta Alfa får man fram siffran i kronor genom att kombinera parametrar som antalet inlänkar och "PageRank" (vad tusan det nu är). I skrivande stund betingar Aftonbladet.se högst värde med över 6 miljoner kronor. Carl Bildts blogg Alla dessa dagar står sig bra med en prislapp på över två och en halv miljoner kronor.

Själv roar jag mig med att knappa in olika vänstersajters adresser. Ordfront och Dagens Arena måste med 53 700 respektive 77 719 kronor betraktas som rena kapen. Lite dyrare är Yelah och ETC med sina 105 847 kr och 144 908 kr. Slår man ihop dessa fyra rejäla vänstersajter så får man klumpsumman 382 174 kronor.

Att jämföra med Stefanbergmark.se som kostar hela 393 908 kronor!

Och till skillnad från de övriga vänstersajterna, misstänker jag, är Stefanbergmark.se till salu. 350 000 kronor är ganska precis vad ett nytt tak på familjens kåk kostar och gäller vid snabb affär. Så skynda fynda alla IT-kapitalister som vill investera i den socialistiska bloggosfären!

Comments Closed

Kommentarer är stängda.