Arkiv

Ibland är gammelmedia tillräcklig

”Drar nu med familjen till svärföräldrarnas torp på Öland över helgen. Brukar betyda ingen täckning för det mobila bredbandet. Så adjö!” Minutrarna innan jag och familjen rullade iväg från hemmet i Malmö i fredags morse så slängde jag iväg en sista uppdatering på Twitter och Facebook. Så att alla riktigt skulle förstå hur bortkopplad från verkligheten jag kommer vara de närmaste dygnen.

På hemvägen följer vi MFF:s guldmatch på Radiosporten i P4 och innan vi kommit fram har sändningen förflyttats till firandet på stan. Jag svänger därför förbi Möllevångstorget och ser segerrusiga fotbollsfans och en rad polispiketer. I folkmängden skymtas reportern som direktsänder. Några minuter senare återlämnar jag bilen, vi är med i en bilpool, på parkeringen i närheten av Kronprinsen. Lite förvånad konstaterar jag att polisen visst även posterat sig på denna lugna gata. Imorse läste jag i morgontidningen att ”38-åringen”, som ju också greps igår, bor där och att polisen bevakar lägenheten för att skapa trygghet åt grannarna.

Många stressas av det ständiga uppdateringsflödet på nätet. Men när allt kommer omkring kanske vi inte missar så mycket när vi inte är uppkopplade? Jag var förberedd på en långhelg i medieskugga, utan vare sig internet eller tv. Men igår kväll befann jag mig lite i händelsernas centrum och det var de verkliga ”gammelmedierna”, radion och sedan papperstidningen, som gjorde mig uppmärksam på det.

Taggar: , , , , , , ,

Comments Closed

1 comment to Ibland är gammelmedia tillräcklig