Arkiv

Moderaternas oljekolvar

Häromdagen avslöjade Climate Action Network att flera av Europas största utsläppare, bland annat oljebolaget BP som nu leds av svensken Carl-Henrik Svanberg, sponsrar klimatförnekare. Nu skriver Expressen att Moderaternas tidigare miljötalesman och nyblivna partisekreterare Sofia Arkelsten låtit sig bjudas på en exklusiv resa till Sydfrankrike av Shell.

Några månader efter att Arkelsten i maj 2008 bjudits på ett PR-jippo i staden Pau, fem mil från den spanska gränsen, yttrande hon följande i riksdagen: ”Till och med bensinbolag som Shell och Preem pratar om klimatfrågorna, och det är bra. Jag tror att de stora förändringarna kommer att ske i de mest utskällda branscherna”.

Mutad någon?

Först hade vi Bildt och Lundin Oil. Nu har vi Arkelsten och Shell. Återstår att se om moderaternas välsmorda propagandamaskineri även denna gång kan gjuta olja på vågorna.

Taggar: , , , , , , , , , , ,

Comments Closed

Kommentarer är stängda.