Arkiv

Den lede fi leder till Fi

Jag gillar inte karriäristen Gudrun Schyman. Jag gillar inte ens tanken på ett politiskt parti som utgår från en enda dimension – samhällets könsmaktordning. Men när  Feministiskt Initiativ nu löper gatlopp i medierna känner jag mig allt mer provocerad till att lägga min röst på dem i kommande riksdagsval. För mediernas hets mot partiet visar . . . → Fortsätt läsa: Den lede fi leder till Fi

Rikedom utan prislapp

Vattenstråken och vikarna. Kobbarna och holmarna. Öarna och halvöarna. Och så människorna som levde och lever här. Som en nostalgins lantmätare fogar jag samman pusselbitar jag ägt sedan tidigare med nya och försöker få en i alla fall lite tydligare bild över geografin och sammanhangen.

. . . → Fortsätt läsa: Rikedom utan prislapp

En festival som håller

Idag börjar Malmöfestivalen. För fjärde året i rad ska jag och kamraterna i konkurrens med langos, jättelika mjukishattar och massageoljor försöka kränga subversiv litteratur och samhällsomstörtande t-tröjor. I år smygsläpper jag dessutom en egen bok på festivalen. Låter det svårsålt? Då har du inte sett världen, i alla fall inte Malmöfestivalen. 

. . . → Fortsätt läsa: En festival som håller